EĞİTİM

VALİ, OKUL MÜDÜRLERİNİ UYARDI; “LGS’DEKİ SIRALAMAYI HAK ETMİYORUZ”

Ortaöğretim Değerlendirme Toplantısı, Vali Hulusi Şahin Başkanlığında Valilikte gerçekleşti.

VALİ, OKUL MÜDÜRLERİNİ UYARDI; “LGS’DEKİ SIRALAMAYI HAK ETMİYORUZ”
03-07-2019 20:36
Google News

 “ÖNCELİĞİMİZ OKULLAŞMA OLACAK”
Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve ortaöğretim kurumlarının müdürleri katıldı. Toplantıda, Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’nda ilimizin başarı durumu, sorunların çözümü ve 2019–2020 eğitim-öğretim yılında yürütülecek eğitim faaliyetleri değerlendirildi. Toplantıda eğitimcilere seslenen Vali Şahin, LGS’deki Türkiye sıralamasında Batman’ın başarı sıralamasındaki yeri hak etmediğini ifade ederken “Orta vadede en önemli önceliğimiz, anaokulu okullaşma oranını artırmak olacak. Milli Eğitim Yöneticileri, il merkezi ve ilçelerde ihtiyaç olan köy ve mahallelerde anaokulları ve anasınıflarının açılması konusunda gerekli çalışmayı yapsınlar” dedi.
“ÖĞRENCİLERİN BAŞARI DURUMUNU SIKI TAKİP EDİN”
Okul müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Şahin “İdareci ve öğretmen iletişimi daha sağlıklı yürütülmeli. Başarı istiyorsanız, okulda öğretmenler arasında pozitif bir iklim oluşturmalısınız. Öğretmenlerinizi iyi motive etmeniz, onlara aile ortamı tesis etmeniz gerekiyor. Bunu sağlarsanız başarı olur. Okullarda öğrenci başarısını artırmak için öğretmenlerle bir araya gelip, sık sık toplantılar yapmalı, öğrencilerin başarı durumunu öğretmenle birlikte takip etmelisiniz” dedi.
DESTEKLEME KURSLARI DAHA VERİMLİ OLMALI
Destekleme kurslarının daha verimli ve etkin şekilde yürütülmesini isteyen Vali Şahin, hafta sonları verilen kursların takibi ve denetimlerin etkin şekilde yapılması konusunda talimat verdi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete