GÜNDEM

VALİ ŞAHİN, KOORDİNASYONDA KONUŞTU

Batman’da 2021 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile 3.Dönem İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, aynı anda gerçekleştirildi. Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Başkanlık yaptı.

VALİ ŞAHİN, KOORDİNASYONDA KONUŞTU
11-10-2021 16:35
12-10-2021 11:01
BATMAN
Google News

YATIRIMCI KURULUŞLAR ARASINDA KOORDİNASYON ÖNEMLİ

Burada konuşan Vali Şahin “İl Koordinasyon Kurulunun değerli üyeleri, değerli basın mensupları, 2021 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısına hoş geldiniz. Toplantının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yatırımcı kuruluşların bir önceki dönemde yaptıkları yatırımları değerlendirildikten sonra yatırımcı kuruluşlar arasında koordinasyonu gerektirecek hususların tespiti yapılacaktır” dedi.

16 KURULUŞA AİT 341 PROJENİN TOPLAM TUTARI: 6 MİLYAR 392 MİLYON 166 BİN TL

Vali Şahin, yatırımcı kuruluşların Valiliğe gönderdiği yatırım izleme raporlarına göre, ilimizdeki 16 kuruluşa ait 341 proje bulunduğunu ve bu projelerin toplam proje tutarının 6 milyar 392 milyon 166 bin TL olup, bu projeler için önceki yıllar harcamaları da dahil olmak üzere 2021 yılı 4. Dönem itibariyle 1 milyar 969 milyon 300 bin TL harcama yapıldığını belirti. 2021 yılında ayrılan ödenek tutarının 1 milyar 537 milyon 570 bin TL olduğu ve bu ödeneğin 883 milyon 757 bin TL’sinin harcandığı açıklandı.

BAŞKAN YARDIMCISI ÖZKAN, BİLGİ VERDİ

Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda sunum yapan Batman Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Batman Çayı kenarında yapılacak İstiklal Parkı, Atatürk Parkında bulunan emniyet çevik kuvvet binasının yerine yapılacak yeni proje, telefoncular çarşısında yapılacak düzenleme ve İluh Deresi Islah Projesine ait yürütülen hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

“SORUNLARA NEŞTER VURDUK”

Vali Hulusi Şahin, belediye çalışmalarını değerlendirirken “Şehrin altyapı meselesi, ameliyatlık bir hasta gibiydi İlaçla çözülemezdi. Neşter gerekiyordu. Çok pahalı işler bunlar. Suy, kanalizasyon, yağmur ve içme suyunun en iyi standartlarda vatandaşa ulaşması gerekiyor. Bizim yaptığımız, yılarca ihmal edilmiş sorunları alelacele çözmekti. tabi bu yüzden bir anda bütün mahallelere girince sorunlar çıktı ancak bunları toparlıyoruz” dedi.

İMAR BÖYLE YAPILIR

Yeni imar projesine ilişkin de bilgi veren Vali Şahin “Okullar, kamu binaları, tüm binaların, milli eğitimin Telekom’un yapacağı her bina için altyapısı hazır bir imar projesi hazırlıyoruz. Şu anda bir okul dahi yapamıyoruz. İmarda bu binalara yer ayırmak lazım. İmar böyle yapılır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete