GÜNDEM

VALİ ŞAHİN, TEST SÜRÜŞÜ YAPTI

Batman Belediyesi tarafından satın alınan 7 adet temizlik aracı ve 7 adet connect tipi binek araç olmak üzere 14 araç, Belediye envanterine kazandırıldı.

VALİ ŞAHİN, TEST SÜRÜŞÜ YAPTI
05-02-2021 17:34
Google News


TEMİZLİKTE KULLANILAN ARAÇ SAYISI 52 OLDU
3’ü sıkıştırmalı çöp kamyonu 4’ü de yol süpürme aracı olarak kullanılacak olan araçlar ile Belediyenin değişik birimlerinde kullanılmak üzere 7 adet connect tipi binek araçla birlikte Batman Belediyesi toplam araç sayısı 300’e yükselirken, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kullanılan araç sayısı da 45’ten 52 rakamına ulaştı.

VALİ, TEST SÜRÜŞÜ YAPTI
Vali Hulusi Şahin, son teknolojik donatı ile dizayn edilen ve Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alınan araçları Belediye Makine İkmal Müdürlüğü sahasında yapılan teslim töreninde inceledi. Yol süpürme aracının test sürüşünü yapan Vali Hulusi Şahin “Belediyeyi devraldığımız 24 Mart tarihinden itibaren belediyenin mali yapısını güçlendirmeye ve hizmet kalitesini arttırmaya özen gösteriyoruz. O günlerde 2’si körüklü 12 adet otobüsün fabrikadan sipariş edildiğini gördük. Fakat bu araçlar için alınan yüksek faizli krediyi hemen yapılandırarak 2 milyon lira tasarrufta bulunduk ve o araçları kısa sürede aldık. Baktık ki Belediye’nin araç parkı çok iyi değil. Eksiklerimizi kiralama yoluyla gideriyoruz, yıllık kiralama maliyetlerimiz 10 milyon lira. Çöp sıkıştırma ve yol süpürme araçları gibi kiralaması pahalı olan araçları satın alarak araç parkımıza kazandırdık. 10 milyon liralık kiralama bütçemiz 3 milyon 600 bin liraya indi” dedi.

YENİ ARAÇLAR DA GELİYOR
vali Şahin, yeni alınan bu araçlar ve Mayıs Ayında dar sokaklarda kullanılacak bir itfaiye, 2 arazöz ve bir tanker olmak üzere 4 aracın daha geleceğini belirtirken “Yeni aldığımız 3’ü sıkıştırmalı çöp toplama aracı, 4’ü yol süpürme aracı ve 7 binek araç olmak üzere 14 aracımızın toplamı 11 milyon 500 bin liralık maliyete geliyor. Bu şekilde hem araç parkımızı güçlendiriyoruz hem mali yapımızı sağlamlaştırıyoruz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete