GÜNDEM

VALİ ŞAHİN; “YATIRIMCILARIN TALEPLERİNE YETİŞEMİYORUZ”

Vali Hulusi Şahin, Hayırsever İşadamı Merhum Necat Nasıroğlu için düzenlenen anma programında, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında bilgi verdi.

VALİ ŞAHİN; “YATIRIMCILARIN TALEPLERİNE YETİŞEMİYORUZ”
13-02-2019 17:08
Google News

 “BİZE ARSA VERİN DİYEN BİRÇOK YATIRIMCIMIZ VAR”

Vali Şahin, “Batman, bölgenin diğer şehirleri arasında pozitif olarak ayrılmış bir şehir. Bu ortamda organize sanayideki doluluk oranı sizce yüzde kaç olabilir? Ben sanayinin kalbi olan Kocaeli’nde çalıştım. Oralarda bile sanayi oranlar yüzde 70’lerde. Burada yüzde 100. hatta o kadar yüzde yüz ki kapımızda bize arsa verin diye birçok yatırımcımız var. Biz onlara yeni arsalar üretmek için, organize sanayiyi genişletmek için çaba gösteriyoruz, yetişemiyoruz. Şimdi 630 dönümlük yeni bir genişleme sahası oluşturduk. 37 sanayi parseli çıkıyor. Hepsinin müşterisi hazır. Bin 270 bönüm daha yapacağız onun da müşterisi hazır” dedi.

20 BİN KİŞİ TEKSTİLDEN EKMEK YİYOR

Batman’da 170 tekstil fabrikası olduğunu söyleyen Vali Şahin, “Bu şehirde 20 Bin kişi tekstilden ekmek yiyor. 170 tekstil atölyesi var. 6 sene önce bunların hiçbiri yokmuş. Bunları birileri yapmış, başarmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete