SASON

VALİ, SASON’U KARIŞ KARIŞ İNCELEDİ…

Vali Ahmet Deniz, Sason İlçesi ve Yücebağ Beldesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

VALİ, SASON’U KARIŞ KARIŞ İNCELEDİ…
15-11-2017 21:09
Google News

Sason Kaymakamı Ökkeş Beyaz, Belediye Başkanı Cuma Uçar ve Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya tarafından karşılanan Vali Deniz, beldede devam eden kamu yatırımlarını inceledi. Yücebağ Belde Belediyesi’nde belde halkı ile bir araya gelen Vali Deniz “Türkiye her yönüyle hızlı bir değişim, dönüşüm yaşıyor.  Sason'da 100 km'lik yol yapıyoruz. Gelecek sezon ilçenin yol sorununu bitireceğiz. Bizim derdimiz vatandaşa hizmet etmek, yüzünü güldürmektir” dedi. Vatandaşlarla yaptığı görüşmenin ardından Yücebağ Jandarma Karakolunu ziyaret eden Vali Deniz, askerlerle sohbet etti.
YOL VE ASFALT ÇALIŞMALARINI DENETLEDİ
Beldede yapımı devam eden 16 derslikli Çok Programlı Anadolu Lisesi inşaatı ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan asfaltlama çalışmaları inceleyen Vali Deniz, yetkililerden bilgi aldı. İlçe genelinde bu sezon 72 km beton yol çalışmasının yüzde 50'sinin tamamlandığını belirten yetkililer, ilçe genelinde 27 km grup köy yolu BSK asfaltlama çalışmasının tamamlandığını, Yücebağ-Karşıyaka-Uluağaç Grup Köy Yolu asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU
Yücebağ Posta İlkokulu ve Yücebağ İMKB Yatılı Bölge Ortaokulunu ziyaret eden Vali Deniz, öğrencilere kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
GÜVENLİK KORUCULARINI ZİYARET ETTİ
Belde ziyaretinin ardından Sason'a dönen Vali Deniz, Gaza Gamo (Çeliktepe)’da güvenlik korucusu nöbet noktasını ziyaret etti, güvenlik korucularının sorun ve taleplerini dinledi.


7 KÖYLÜYÜ, SİGARAYI BIRAKMAYA İKNA ETTİ
Dereköy Köyünü ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen Vali Deniz, köy halkıyla sohbet etti. “Sigarayı Sen De Bırak” kampanyasından bahseden Vali Deniz,  sigara kullanan muhtar ve vatandaşlardan sigarayı bırakmalarını istedi. Vali Deniz, sigara içen üçü köy muhtarı olmak üzere toplam yedi vatandaşı sigara bırakmaya ikna etti.

“NİTELİKLİ EĞİTİME KARARLI ADIMLAR PROJESİ”
Vali Deniz, Sason Yunus Emre İlkokulunda “Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar”  proje toplantısına katılarak “Proje 22 alt projeden oluşuyor. Bir yıl içerisinde proje kapsamında çok önemli çalışmalar yapıldı. Akademik eğitimde ilimizi daha iyi seviyelere taşımak için daha çok çalışmalıyız. Eğitime yapılan fiziki iyileştirmeler tek başına yeterli değildir. Eğitime idareci ve öğretmen faktörünün yanında, veliyi de işin içine katmasanız istediğiniz başarıyı yakalamanız mümkün değildir. Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum projesiyle Batman, okul öncesi eğitimde okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Eğer eğitimde bir sıçrama yapılacaksa, bunu okul öncesi eğitim ile yapabiliriz” dedi.
OKUL MÜDÜRLERİN TALİMAT YAĞDIRDI
Okulların temizliği ve güvenliği konusunda okul müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Deniz, okulların çevresinde gerekli denetimlerin yapılmasını ve eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesini istedi. (Valilik Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete