GÜNDEM

VALİ SU DEPOSUNU İNCELEDİ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman Belediyesi tarafından Çamlıtepe Mahallesi’nde yapımı devam eden 20 bin tonluk su deposu inşaatını inceledi.

VALİ SU DEPOSUNU İNCELEDİ
23-06-2021 14:17
BATMAN
Google News

9 MİLYONA YAPACAKLARSA HEMEN SİPARİŞ EDELİM

Yaklaşık yüzde 40’ı tamamlanan inşaatta inceleme yapan Vali Şahin “Batmanımızın içme suyu sorununu büyük oranda çözecek 20 bin tonluk bir su deposu yapılıyor. Batman’da bulunan tüm içme suyu depolarının toplam kapasitesi 23 bin ton. Burası sadece kendi başına tüm kapasiteyi hemen hemen karşılayacak büyüklükte. Ama şehrimizin toplam içme suyu depo ihtiyacı 63 bin ton. Yani bundan bir tane daha lazım. Bazıları hesap bilmeden buranın 9 milyona yapılacak iken 13 milyona ihale edildiğini söylüyor. Burada kullanılan toplam demir miktarı 850 ton, demirin kilosu işçilik hariç 7 bin 500 lira. Sadece demirin parası bile söyledikleri paradan fazla. Eğer 9 milyona 20 bin tonluk depoyu yapabileceğini söylüyorlarsa, hemen bir tane daha sipariş vereceğiz. Zaten bir tane daha lazım bize” dedi.

AÇIK İHALE YAPMADIK ÇÜNKÜ İŞLER UZAYACAKTI

Vali Şahin, konuşmasının devamında, "Neden açık ihale yapmadığımızı soruyorlar. Temmuz sonuna yetiştirmek istedik. Geçen sene belediyeyi aldığımız zaman Temmuz-Ağustos aylarında su kesintileri yaşadık. Asıl mesele, su deposu yetersizliğiydi. Bunu açık ihale ile yapsaydık askı süresiyle birlikte en az iki ay sürecekti. O yüzden açık ihale değil, 21/b ile yaptık. 21/b’de sadece deprem, sel ve su baskını yok, acil işler de yer alıyor. Rekabeti sağlamak 40’ın üzerinde firmaya davetiye gönderdik. 31 firma, ihaleye katıldı. Yüzde 40’ın üzerinde bir kırımla firma, ihaleyi aldı. Firmanın değil, kamunun menfaatine iş yaptık. Biz devletimizin, milletimizin, belediyemizin ve Batmanımızın her kuruşunu titreyerek harcıyoruz. Depo, Temmuz sonunda teslim edilecek. Böylece şehrimizin içme suyu ihtiyacını gidermiş olacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete