EĞİTİM

VALİ, SURİYELİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Vali Ahmet Deniz, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Can Okulları’nı ziyaret etti.

VALİ, SURİYELİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
12-10-2016 19:59
Google News

Ziyaret sırasında Vali Deniz’e, Vali Yardımcıları Serap Özmen Çetin ve Sedat İnci, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Bakır ve Göç İdaresi Müdür Vekili eşlik etti.

OKULDA 416 SURİYELİ ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Vali Deniz, yaşanan savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek ilimize sığınan Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Can Okulları’nda incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 416 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü okulun sınıflarını gezerek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtan Vali Deniz, öğrencilerle sohbet etti.

BATMAN GENELİNDE 1900 SURİYELİ ÖĞRENCİ, EĞİTİM GÖRÜYOR

Batman genelinde bin 900’e yakın Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Vali Deniz “Her çocuğumuzun okula gitmesi için çalışıyoruz.  Çünkü çocuklar dünyanın geleceğidir. Suriye’deki savaştan ve zulümden kaçarak ülkemize gelen çocuklarımızın yüzü, burada gülüyor. Çocuklar okulda Türkçe, İngilizce ve Arapça eğitim alıyor. Biz de devletimizin bütün imkânlarını kendi çocuklarımıza nasıl seferber ediyorsak, bu çocuklarımıza da aynı şekilde bütün imkânları seferber ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete