GÜNDEM

VALİ, TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ’NDE KONUŞTU

Batman’ın İkiztepe Köyü’nde çiftçiler, Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü desteğiyle 150 dekar alanda damlama sulama sistemiyle sebzecilik yapmaya başladı. Sebzecilik yapılmayan başlanan alanda Sebzecilik Hasadı Tarla Günü Etkinliği düzenlendi.

VALİ, TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ’NDE KONUŞTU
23-06-2021 15:44
BATMAN
Google News

SEBZECİLİK YAPILAN ALAN, 30 BİN DEKARA ULAŞTI

Tarla günü programına, Batman İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş katıldı. Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Batman’da 30 bin dekar alanda sebzecilik yapıldığını aktardı.

MISIR YERİNE PAMUĞA DÖNEBİLİRİZ

Batman’ın bereketli topraklarından verim fışkırdığını belirten Vali Şahin “Bu memleket ne kadar verimli bir memleket, her yerinde verim fışkırıyor. Fakat bu küçücük alanda bahçe bitkileri yapılıyor. Sağımız, solumuz, her tarafımız mısır. Hâlbuki mısır, çok fazla su kullanıyor, toprağı yoruyor, kirliliğe yol açıyor. Sularımız kirleniyor. Toprağımız verimsizleşiyor ve tuzlulaşmaya başlıyor. Artık mısır ürününü bir miktar bırakmamız lazım. Belki tekrar pamuğa dönebiliriz. Ama en kıymetlisi, bahçe bitkileridir. Bir miktar zor ve ağır iş ama bu memlekette işçilik sorununu çözebilir” dedi.

BAŞKA İLLERE TARIM İŞÇİSİ GÖNDERMEYE GEREK YOK

Batman’dan başka illere tarım işçisi göndermenin gereksiz olduğunu belirten Vali Şahin “Hemşerilerimiz zor şartlarda kuzey şehirlere işçi olarak gidiyor. Burada imkan bulsalar tarım işçiliği yapabilirler. Verimli toprağımız var, suyumuz var. Suyu verimli kullanabileceğimiz sistemlerimiz var. İnsanımız var. Artık verimli ürünlere dönmeliyiz. Eğer bunu başarabilirsek hem suyumuzu daha tasarruflu kullanırız hem elde edeceğimiz gelir daha yüksek olur ve Batman bütün Türkiye'yi, hatta civar ülkeleri de doyuracak kapasiteye sahiptir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, sebzecilik alanında hasat yaptılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete