GÜNDEM

VALİ, TİLMERÇ’LİLERİ DİNLEDİ

Batman Valisi Hulusi Şahin, Halk Toplantılarının 4.’sünü Tılmerç Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

VALİ, TİLMERÇ’LİLERİ DİNLEDİ
26-10-2020 20:53
Google News

 

Vatandaşların taleplerini dinlemek ve mahallelerin sorunlarını yerinde görmek amacıyla Halk Toplantıları düzenleyen Vali Şahin, bu hafta Tilmerç Mahallesi’ndeydi. Mehmet Uzun Parkı’nda Tilmerç Mahallesi Sakinleriyle bir araya gelen Vali Şahin, mahallenin beklentilerini dinledi, toplantıya katılan kurum müdürlerine beklentilerin karşılanması için talimatlar verdi. 

MAHALLEYİ, ANA ARTER VE CADDELERE BAĞLAMAK GEREKİYOR
Muhtar Ekrem Beydüz, mahallenin sorunları ile ilgili brifing verdi. Vali Şahin, aktarılan sorunlara ilişkin “Belediyeyi aldığımız Mart Ayından bu yana Tilmerç’e toplam 6 bin 200 asfalt döşedik. 2 Bin 500 metrekare parke döşedik. Çok sayıda onarım yaptık. Ama en önemli şey, Tilmerç ve komşu mahalleleri imar planı kapsamında, çetrefilli trafikten kurtarıp, ana arter ve bulvarlara bağlamak olmalı” dedi.

DEMİR YOLLARINA GEÇİTLER YAPILACAK
Kent merkezindeki demir yollarına ilişkin konuşan Vali Şahin “Demir yolunun şehrin ortasından geçmesini doğru bulmuyoruz. Şehir dışına çıkarılması maliyetli bir proje.  Daha efektif geçiş imkânları aramamız lazım. Alt ve üst geçit gibi.  Tabla başı, Tüpraş’ın olduğu yer, Belediye yanı ve Tilmerç’te düşünüyoruz. Yani Tilmerç’te tren yoluna bir üst geçit yapacağız. Cumhurbaşkanımız Batman’a gelecek, bu projeyi kendisine de sunacağız” dedi.

MODERN SEMT PAZARLARI GEREKİYOR
Mahalle sakinlerinin isteklerini dinleyen Vali Şahin “Özel Harekât Bölgesinde kaldırım eksiği var, bu eksikliği gidereceğiz, Memur Sen TOKİ’ye kadar uzatacağız. Ayrıca mahallenin istediği semt pazarıyla ilgili, ben artık sokak aralarında, kirliliğe yol açan, yolu kapatan, trafiği kapatan, modern olmayan semt pazarları yerine, kapalı, modern ve kalıcı semt pazarlarından yanayım, Tilmerç’te uygun yer verilirse bunu yapabiliriz” dedi.

HAYVANCILIK YAPAN AİLELERE 6 AY MÜHLET TANIYORUZ
Vali Şahin, Tilmerç Mahallesi’nde hayvancılık yapan aileleri uyararak “Tilmerç Mahallesi Mehmet Uzun Parkı’nda bulunan kütüphane yetersiz geliyorsa, üst kat çıkılabilir. Tilmerç’e hayvancılık yapan ailelere, 6 ay süre veriyoruz. Belediye hazırlığını yapsın Tebligat gönderelim. Ahırlarını makul yerlerine çeksinler. Şehir merkezinde hayvancılık yapılamaz. Şehir dışında hayvancılık yapabilirler. Bu mahallelerde artık hayvan pisliği ve kokusu istemiyoruz. Bu konuda yasa bize her türlü imkânı veriyoruz. Asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

SULAMA KANALINA PROJE HAZIRLIYORUZ
Tilmerç’te bulunan DSİ sulama kanalına proje hazırladıklarını belirten Vali Şahin “DSİ sulama kanalı çevresine güzel bir proje düşünüyoruz. Yeşillendirme ve yürüyüş yolları olacak” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete