GÜNDEM

VALİ “UYUŞTURUCU ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK HASTALIĞI”

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulunun 15. Toplantısı Vali Ahmet Deniz Başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleşti.

VALİ “UYUŞTURUCU ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK HASTALIĞI”
06-10-2016 20:01
Google News

Toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy,  Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Ardıç, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Topuz, kamu kurumlarının yöneticileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri katıldı. Toplantıda Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde kurulan Madde Bağımlılığı Mücadele Alt Komisyonu tarafından gerçekleştirilen önleme, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili kurula sunum yapıldı. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunda alınan kararlar ve gerçekleştirilen faaliyetler görüşülerek, kurul üyeleri ve STK temsilcilerinden uyuşturucu kullanımıyla daha etkin bir şekilde mücadele edilmesine yönelik yapılması gerekenler görüşüldü. Uyuşturucu kullanımının çağımızın en büyük hastalıklarından biri olduğunu belirten Vali Deniz, gelişmiş toplumlar vatandaşlarını bu hastalıktan kurtarmak için milyar dolarları harcayarak mücadele ettiğini ifade etti. Batıya oranla Türkiye’de uyuşturucu kullanım oranının daha düşük seviyede olduğunu belirten Vali Deniz, gün geçtikçe ülkemizde de uyuşturucu kullanan sayısında artışın olduğunu vurguladı. Batman’da uyuşturucu kullanımının engellenmesi için başta aileler, eğitimciler, muhtarlar ve kurumlar olmak üzere herkese büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Vali Deniz, ivedilikle ilgili kurumların koordineli bir şekilde okul çevrelerine ve parklara denetimlerin yapılması talimatını verdi.

Kurumlar arası koordinasyonun önemine değinen Vali Deniz, uyuşturucu ile mücadelede kurumların işbirliği içerisinde çalışarak daha etkin sonuçların elde edileceğini vurguladı.

Toplantı alınan kararların ardında sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete