GÜNDEM

VALİLİK AÇIKLADI...

“Verilen kimliklerle oy kullanamayacaklar”

VALİLİK AÇIKLADI...
03-04-2015 20:30
Google News

Batman Valiliği, önceki gün manşete taşıdığımız “Suriyeliler oy kullanacak mı?” başlıklı haberimize yönelik açıklama yaptı.

Muhtarlıklara başvuran bazı Suriyelilere TC kimliği verildiği yönünde yaptığımız habere istinaden yapılan açıklamada “İlgili kanuna göre on sekiz yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma haklarına sahiptir. Yabancı uyruklu kişilerin ise seçme ve halkoylamasına katılma hakları bulunmamaktadır” denildi.

YABANCILARA, TANITIM KARTI VERİLİYOR

Haberimizde adı geçen Bedi Ahmed isimli Suriyeli şahsa verilen kimlik ile ilgili açıklama yapan Valilik “Bedi Ahmed, 1312 sayılı Türk vatandaşlığı kanunun 1. maddesine istinaden annesine bağlı nesep yolu ile Türk vatandaşlığını kazandığı ve çocukları da 403 sayılı Türk vatandaşlığı kanunun 1. maddesine istinaden babalarına bağlı nesep yolu ile Türk vatandaşlığını kazanmıştır. Suriye’deki iç karışıklıklar nedeniyle ilimize gelen yabancılara Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile Geçici Koruma Yönetmeliğine istinaden ilimizdeki yabancılar kayıt altına alınmakta ve kendilerine Yabancı Tanıtım Kartı verilmektedir. Yabancılara verilen tanıtım kartı sağlık, eğitim ve sosyal yardımlara erişim hizmetleri dışında başka amaçla kullanmaları mümkün değildir” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete