GÜNDEM

VALİLİK, EYLEMLERİN BİLÂNÇOSUNU AÇIKLADI

VALİLİK, EYLEMLERİN BİLÂNÇOSUNU AÇIKLADI

VALİLİK, EYLEMLERİN BİLÂNÇOSUNU AÇIKLADI
09-10-2014 19:41
Google News

HDP’nin çağrısıyla sokağa çıkan ve IŞİD’in saldırılarını protesto eden gruplar, polisle karşı karşıya geldi. Hüda Par’lıların da dahil olduğu olaylarda Batman’da 1 kişi hayatını kaybetti. Valilik, Batman’da şiddetlenen çatışmaların ardından sokağa çıkma yasağı uyguladı. Yasağa uymayanlar, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 57 KİŞİ YARALANDI

Valilik, 3 gün süren IŞİD protestolarının bilânçosunu açıkladı. IŞİD protestolarında 42 kişinin gözaltına alındığı, 113 kişiye de idari işlem yapıldığı açıklandı. Valilik’ten yapılan açıklamada “Suriye’deki IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla, 6–7 Ekim tarihleri arasında meydana gelen gösteri ve olaylar sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 57 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştır” denildi.

40 İŞYERİNDE HASAR OLUŞTU

Yaşanan olaylarda 4 adet otonun yakıldığını ve 40 işyerine de maddi hasar verildiğini açıklayan Valilik “İlimiz merkezinde 4 adet oto yakılmış ve 40 adet iş yerinde maddi hasar meydana gelmiş olup,  meydana gelen maddi hasarlarla ilgili iş yeri sahipleri ile oto sahiplerinin ilgili Polis Merkezi Amirliklerine yapacakları müracaat neticesi tahkikat yürütülecektir” ifadelerini kullandı.

42 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Valilik, açıklamasının devamında “meydana gelen olaylar sebebiyle 42 kişi gözaltına alınmış, ayrıca sokağa çıkma yasağı ihlali nedeniyle 113 kişiye de idari işlem yapılmıştır” sözlerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete