GÜNDEM

VALİLİK İLE BELEDİYE ARASINDA HASTANE ALANI POLEMİĞİ

2016 yılının 3. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı, Vali Ahmet Deniz’in Başkanlığı’nda Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

VALİLİK İLE BELEDİYE ARASINDA HASTANE ALANI POLEMİĞİ
21-07-2016 23:02
Google News

Kurum müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, Batman’ın Erköklü Köyü yakınlarında yapılması planlanan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yer tahsisine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

VALİ, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN BİLGİ İSTEDİ

Vali Ahmet Deniz, toplantıda sunum yapan Batman Belediye Başkan Yardımcısı İdris Ekmen’e hastanenin yeriyle ilgili imar çalışmalarının hangi aşamada olduğunu sordu. Belediye Başkan Yardımcısı Ekmen, çevresinde stadyum, Milli Eğitim kompleksi ve AFAD’a ait kompleks bulunan alanın, hastane yapımına uygun olmayacağı görüşünü paylaştı. Ekmen, hastane için farklı bir yer önerisinde bulunarak “Hastane alanı olarak ayrılan yer, farklı parsellerden parçalanarak oluşturulmuş bir alan. Çevresinde Milli Eğitim, AFAD’a ait kompleksler yapılacak, stadyum yapımı ise devam ediyor. O parsele bu kadar yoğunlaşılmasını doğru bulmuyoruz. Bu alanın 2 km ötesinde bulunan bir alan, sağlık alanı olarak işaretlenmiş. O alanın daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Biz hastanenin yapımına karşı değiliz. Sadece daha uygun yer sağlanması gerektiğini değerlendiriyoruz. Ancak ilettiğiniz görüşleri elbette Belediye Meclisimizde görüşmeye açacağız” dedi.

VALİ, KARŞI ÇIKTI

Belediye Başkan Yardımcısı İdris Ekmen’in sunumunu dinleyen Vali Ahmet Deniz, planlanan yerde kararlı olduklarını söyledi. Alanda imar çalışmasının bir an önce yapılmasını isteyen Vali Deniz “Belediyeler, hizmetleri zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalıdır. Günümüzde arsa bulmak zaten yeterince zor. O alanda önemli kompleksler yapılabilir, bir hastanenin yapılması da çok görülmemeli. Belediyeden isteğimiz önümüzü açması, bir an önce imar çalışmalarını yapmasıdır. Bu hastane 3 yıldır bekleniyor. Halka hizmet yapmak lazım. İmar çalışmaları bir an önce yapılmalı aksi halde yetkilerimi kullanarak sorunu ben çözeceğim ve gerekli çalışmaları yapacağım” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete