GÜNDEM

VALİLİK RED VERDİ, BELEDİYE YENİDEN KARAR ALDI

Batman Belediyesinin, kayyum döneminde başka kurumlara tahsis edilen bilgi evlerini geri almak için yaptığı başvuru, Valiliğin red yazısına takıldı.

VALİLİK RED VERDİ, BELEDİYE YENİDEN KARAR ALDI
21-08-2019 20:06
Google News

 

Selis Kadın Danışmanlık Merkezi ile Beşevler Mahallesi Bilgi Evi, Ahmet Kaya Bilgi Evi, Yunus Emre Bilgi Evi, Petrolkent Bilgi Evi ve Musa Anter Bilgi Evlerinin geri alınması için Belediye Ağustos Ayı Meclis Ayı Toplantısında yeniden meclis kararı alındı. 
TAHSİS İŞLEMİ MEVZUATA AYKIRI
Belediye Kararında “Valilik talebimizi reddederken, meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve meslek odaları ile belediyelerin ortak hizmet projelerinde Valilik izninin yeterli olduğunu belirten yönetmeliklerden yola çıkmış. Yönetmelikler, taşınmazların, asli görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına devredebileceği veya 25 yıla kadar tahsis edilebileceğini içeriyor. Oysa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile yapılan tahsis dosyası incelendiğinde, kurumumuz ile vakıf arasında herhangi ortak projemiz yoktur, resmi işlemler usulüne uygun yapılmamıştır. Bilgi Evleri, tahsisi yapılamayacak taşınmazlardandır. Tahsis işlemi, onaylı imar planındaki yapılaşma koşullarına uygun değildir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, tahsis edilen kurum mevzuatına aykırıdır. Aynı şekilde Bilgi Evlerinin, Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsisi de mevzuata aykırıdır. Tahsislerin iptaline oy çokluğu ile karar verilmiştir” denildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete