GÜNDEM

VALİLİK’TEN DERNEKLERE ÖNEMLİ UYARI!

VALİLİK’TEN DERNEKLERE ÖNEMLİ UYARI!

VALİLİK’TEN DERNEKLERE ÖNEMLİ UYARI!
08-01-2015 12:10
Google News

Derneklerin yıllık beyannamelerinin 1 Ocak’ta başlayıp Nisan ayının sonuna kadar devam ettiğini açıklayan Batman Valiliği, kentte faaliyet gösteren derneklere konuyla ilgili önemli hatırlatmalarda bulundu.

NİSAN AYINDA YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Yapılan açıklamada “Bilindiği üzere derneklerin yıllık beyannamelerini verme dönemi her yıl 1 Ocak itibariyle başlayıp Nisan ayının sonuna kadar devam etmektedir. Ancak Yıllık Beyannamelerin Valiliklere genelde Nisan ayında topluca verilmesi idarede yoğunluğa neden olmakta hem de Beyannameyi veren derneklerimiz açısından ciddi sıkıntılara neden olduğu gibi zaman kaybına da sebebiyet vermektedir” denildi.

DERNEKLER ŞİFREYLE GİRİŞ YAPABİLİR

Daha önce şifre alan derneklerin 2014 yılına ait beyannamelerini 1 Ocak’tan itibaren doldurabileceklerini belirten Valilik “şifresi olmayan Dernekler Müdürlüğü’ne müracaat ederek şifre alabilirler. Aldıkları şifre ile Dernekler Bilgi sistemine giriş yaparak beyannamelerini internet üzerinden doldurabilir ve beyannamenin çıktısını alabilecekler” açıklamasını yaptı.

BEYANNAME MASASI OLUŞTURULDU

Nisan ayı sonuna kadar 2014 yılı beyannamesini www.dernekler.gov.tr. sistemine girmeyen dernekler hakkında idari işlem yapılacağı belirtilen açıklamada “dernekler her hangi bir sıkıntı yaşamamaları açısından Beyanname verme işlemlerini süratle yapmalıdır. Konunun önemi göz önünde bulundurularak Müdürlüğümüzce dernek yöneticilerine katkı sunmak amacıyla Valiliğimiz İl Dernekler Müdürlüğü bünyesinde “Beyanname Tanzim ve Destek Masası “ oluşturulmuştur” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete