GÜNDEM

VALİLİKLERE TALİMAT GELDİ

İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonlarının yoğun olduğu ve aralarında Batman'ın da olduğu 32 Valiliğe genelge gönderdi. 'Güvenlik Tedbirleri' başlıklı genelgede, PKK'nın kış yapılanmasının önlenmesi amacıyla yayla evlerinde yaşam malzemesi bırakılmamasını istedi.

VALİLİKLERE TALİMAT GELDİ
07-09-2018 22:20
Google News

Genelgede, “Yaylalarda yaşam malzemesi bırakmayın. Kolluk Kuvvetlerimiz, büyük marketlerden ve toptancılardan alınan dikkat çekici un, şeker, konserve satışlarını takip edecek. Yol kontrollerinde ara ve tali yolların denetimine ağırlık verilecek. Kolluk kuvvetlerince toptan satış yapan yerler ile büyük marketlerden ve bakkallardan alınan dikkat çekici un, şeker, konserve, helva, reçel vb. gıda ve yaşam malzemelerin satışı takip edilecek ve istihbarata ağırlık verilecek” denildi.

8 AYDA 43 TON MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Genelgede verilen bilgiye göre, 2017 yılında jandarma sorumluluk bölgesinde bin 807 sığınak, barınak ve mağara ele geçirildi. Buralarda bulgur, çay, fasulye, helva, kuru soğan, makarna, mercimek, patates, peynir, pirinç, salça, şeker, tuz, un, yağ, zeytin ve muhtelif gıda olmak üzere,  toplam 166 ton 446 kg malzeme bulundu. Bu yılın 8 aylık döneminde ise, 788 sığınak, barınak ve mağarada toplam 43 ton 510 kg bulgur, çay, fasulye, helva, kuru soğan, makarna, mercimek, patates, peynir, pirinç, salça, șeker, tuz, un, yağ, zeytin ve muhtelif gıda malzemesi ele geçirildi” ifadelerine yer verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete