GÜNDEM

VALİLİKTEN ‘YARDIM’ AÇIKLAMASI

Batman Valiliği, bazı basın yayın organlarında çıkan “Batman nüfusunun yüzde 75’i sosyal yardım alıyor” içerikli haberlere yönelik açıklama yaptı.

VALİLİKTEN ‘YARDIM’ AÇIKLAMASI
13-07-2015 21:59
Google News

30 Haziran 2015 itibariyle Batman merkez ve ilçelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) 420 bin kişinin kayıtlı olduğu belirtilen açıklamada “SYDV tarafından Batman’da genel sağlık sigortası, engelli aylığı, 18 yaş engelli yakını aylığı, 65 yaş maaşı, eşi vefat etmiş dul kadınlara yönelik maaş, muhtaç aile asker maaşı, muhtaç öksüz-yetim çocuğu maaşı ve muhtaç asker çocuğu maaşı verilmektedir. Bu hizmetlerden faydalanmak için müracaat eden vatandaşların kayıtları Vakıflarımızca tutulmaktadır. Bu kapsamda 30 Haziran itibariyle Batman genelinde SYDV’ye 420 bin vatandaş kayıtlıdır” denildi.

YORUMLAR, GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Haberde geçen iddiaların doğruyu yansıtmadığı belirtilen açıklamada “Bazı haber sitelerinde Batman’da 420 bin kişi SYDV’den yardım alıyor şeklinde yapılan haberler tamamen haberi yapan kişi veya kuruluşlara aittir ve gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete