GÜNDEM

“VAN CEZAEVİ İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI YAPILSIN”

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Van T Tipi Cezaevi’nde yaşandığı ileri sürülen işkence ve kötü muamele iddialarının araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

“VAN CEZAEVİ İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI YAPILSIN”
16-01-2017 20:03
Google News

Özgürlükçü Hukukçular Platformunun raporuna ilişkin bilgi veren Acar Başaran “Raporda yer alan iddialara göre Van F Tipi Cezaevi’nden Van T Tipi Cezaevi’ne sevk edilen mahpuslar, cezaevine girişte çıplak aramayı kabul etmeyince, cezaevi görevlileri mahpuslara yoğun işkence uygulamıştır.

Mahpuslardan Ferit Hasçelek, işkence sırasında bayılmış, el ve ayakları arkadan kelepçelenmiş, 90’lı yıllarda Hizbullah’ın da kullandığı domuz bağı yöntemi ile bağlanmıştır. Mahpuslara, yasal veya hukuki bir gerekçesi olmadığı halde, kitap ve gazete verilmediği, radyo ve televizyonlarının bulunmadığı, diğer mahpuslar ile sohbet ve iletişim kurmalarına izin verilmediği söylenmektedir.

İşkence ve domuz bağı iddialarının, temel insani ve yasal hakların engellenmesinin tüm boyutları ile incelenmesi ve bu sorunların giderilmesi için Meclis Araştırmasının açılması elzemdir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete