SİYASET

VAN CEZAEVİNDEKİ AÇLIK GREVİNİ BAKAN GÜL’E SORDU

HDP Batman Milletvekili Av. Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

VAN CEZAEVİNDEKİ AÇLIK GREVİNİ BAKAN GÜL’E SORDU
25-10-2018 21:09
Google News

 

MAHPUSLARIN TALEPLERİNİ HATIRLATTI

Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Kadir Karabak ve Esat Naci Yıldırım’ın, 17 Eylül 2018 tarihinde dört temel talep ile açlık grevine başladıklarını aktaran Acar Başaran “Mahpusların ana talepleri havalandırma alanının üzerine çekilen tel örgülerin kaldırılması, gardiyanların sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa hücreye girip tüm eşyaları dağıtmasına ve hücrelerin günde 2 defa aranmasına son verilmesi; yasal ve bandrollü olmasına rağmen gazete ve kitapların verilmemesi uygulamasının sonlandırılması; herhangi bir ideolojik içerik olmamasına rağmen ailelere gönderilen mektuplara el konulmasına derhal son verilmesi ve gelen mektupların mahpuslara iletilmesidir” dedi.

BAKAN GÜL’E SORU YÖNELTTİ

. Açlık grevindeki mahpuslardan haberdar mısınız? Açlık grevindeki Kadir Karabak ve Esat Naci Yıldırım’ın taleplerinin hala kabul edilmemesinin nedeni nedir? Keyfi olarak mahpusların mektuplarına, kitap ve gazetelerini el koyan cezaevi yönetimi hakkında bir işlem başlattınız mı? Başlatıldı ise bu işlem hangi aşamadadır? Havalandırma bölgesinin üzerinin tel örgü ile kapatılması hangi yönetmeliğe göre yapılmıştır? Bu uygulama yönetmeliğe aykırı ise bunu uygulayan kişiler hakkında işlem başlatacak mısınız? Açlık grevinden bulunan mahpusların, grev süresince duyacakları temel ihtiyaçlar hangi gerekçelerle karşılanmamaktadır?” sorularını yöneltti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete