SİYASET

“VARLIKLI GÜNDE OLUP, YOKLUKTA OLMAMAK RİYAKÂRLIKTIR”

Malumunuz Genel Seçimlerine sayılı günler kaldı.

“VARLIKLI GÜNDE OLUP, YOKLUKTA OLMAMAK RİYAKÂRLIKTIR”
24-05-2015 19:20
Google News

7 Haziran’da yapılacak olan seçimler için partilerdeki yarış, gün geçtikçe hız kazanıyor.

Bizler de bu heyecana ortak olalım ve partilerin nabzını yoklayalım diye bu hafta “Cumartesi Buluşmalarımız”da yine birbirinden özel konukları ağırladık.

24. Dönem AK Parti Batman Milletvekili ve aynı zamanda 25. Dönem Milletvekili Adayı Ziver Özdemir, yine Adaylardan Murat Güneştekin ile Av. Adile Gürbüz, konuğumuzdu.

Seçim çalışmalarını yürütmek için köylere giden 2. sıra vekil adayı Ahmet İnal ise Van Kahvaltı Salonunda gerçekleştirdiğimiz programımıza katılamadı.

Yazar ve çalışanlarımızla tam kadro katılım sağladığımız sohbetimizde gündeme “cuk” diye oturacak, uzun süre konuşulacak başlıklar çıkardık sizlere.

AK Parti’nin 12 yıllık çalışmaları, çözüm süreci, 7 Haziran seçimleri, HDP’nin baraj meselesi, CHP ve MHP’nin politikası… Kısacası ne ararsanız bulabileceğiniz zengin bir söyleşiyle başbaşasınız. Gelecek hafta yine özel konuk ve konuklarımızla karşınızda olacağız...

ORGANİZE SANAYİ’YE DOĞALGAZ ÇEKTİK

Yazarımız Nihat İpekyüz, Batman’da sanayicilerin sorunlarını anlatmakla başlıyor sohbete. Yatırımların neden eksik kaldığı sorusuna Milletvekili Ziver ÖzdemirTeşvikte 6. bölgedeyiz. Batman’da devlet tarafından verilen teşvikler çok olmasına rağmen, o teşviklerden yararlanma ve yatırım yapma durumu az. Bu, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumla çok ilişkili. Sermayemiz var. Ulaşımla ilgili sıkıntımız yok. Pazar alanı olarak kabul edebileceğimiz yanı başımızda Suriye, Irak, İran’a çok rahat bir şekilde ulaşılabiliyor.  Tüm bunlara ve verilen teşviklere rağmen yatırım yapılmıyor. Bunu biraz kendimizle, bölgedeki güvenlik ve huzur eksenli fonksiyonlarla ilişkilendirmek gerekiyor” cevabını veriyor.

Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan sorunlarla ilgili olarak da “Hiçbir Organize Sanayi’de devlet doğalgaz götürmez. Sanayi yönetimleri bunu yapar. Oysa Maliye Bakanı ekstra ödenek çıkardı ve biz Batman’da Organize Sanayiye doğalgaz çektik. Buna rağmen biz destek veriyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz” diyor Sayın Özdemir.

YATIRIMCI, GÜVENLİKSİZ BÖLGEYE GELMEZ

6–7 Ekim Kobanê eylemlerinin, yatırımcıyı korkuttuğunu ifade eden Vekil Adayı Murat Güneştekin ise “Organize Sanayide şu anda yer yok. Zamanında açılan Organize Sanayi ile ilgili ciddi sıkıntılar var, gelişmeye engeldir. Organize Sanayi’nin Yönetimi’nden Zeynep hanımla görüştüm. Yeni bir organize ile ilgili girişimlerde bulunmuşlar. Ama bunlar bir anda olmuyor. Ancak inanın 2 bin işçi kapasiteli yatırımlar bile 6–7 Ekim olaylarından sonra geri çekildi. Huzur anlamında sıkıntı olduğunda yatırımcı gelmek istemiyor” açıklamasını yapıyor.

AJANSLARIN YÖNETİMİNDE YERELİN TEMSİLCİLERİ VAR

Yazarımız Nihat İpekyüz, bu defa “Kalkınma ajansları, yatırımcıya yerelde yeteri kadar destek sunuyor mu?” sorusunu yöneltiyor Milletvekili Ziver Özdemir’e. Sayın ÖzdemirKalkınma ajansları sayesinde yerel yönetimler, yatırımda söz sahibi oluyor, merkezin göremediği eksikleri görüyor ve katkı sunuyor. Kalkınma ajanslarının yönetiminde ilin valisi vardır, ticaret sanayi odaları, belediye başkanları, il genel meclis başkanları vardır. Yerelin temsilcileri ve seçilmişleri vardır. Buna rağmen kalkınma ajansları, yereldeki yatırımcının ihtiyacına yönelik desteklemeler çıkarmıyorsa, böyle bir kısır döngü varsa özeleştiri yapmalıyız, cevabını kendimizde aramalıyız” cevabını veriyor yazarımıza.

AK PARTİ, TEK BAŞINA İKTİDAR OLMALI

Başyazarımız Recep Kavuş “Neden AK Parti?” sorusunu yöneltiyor konuklarımıza. Vekil Adayı Murat GüneştekinAK Parti, 13. yılına giren bir iktidar partisidir. Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar oy alarak iktidarlığını uzun süre devam ettiren bir partiye daha rastlamadık. Yapılan hizmetler halk tarafından takdir görmüş ki iktidara taşınmıştır. İktidara gelmeden önce bile vatandaşın bütün sorunlarıyla ilgilenen bir partidir. Tek başına iktidar olma avantajı ile birlikte ülkeye bir huzur ortamı getirdi. Şimdi bunun devamı için, istikrarın devamı ve ülkenin önündeki en büyük engel olan darbe anayasanın ortadan kalkması için AK Parti’nin tekrar tek başına iktidar olması gerekiyor. Şu anda AK Parti’den başka bir alternatif yok. Tek başına iktidara gelebilecek başka bir parti yok” diyor.

AK PARTİ, ZİHİN DEVRİMİ BAŞLATTI

Başyazarımız Kavuş’un sorusuna Adaylardan Adile Gürbüz ise “AK Parti 2002 yılında kurulduğunda bir umut vaat etti. Dedi ki Türkiye çok güçlü bir ülke olacak, tüm kardeşleriyle barışacak. Bu, inanılmaz bir hayaldi. İnsanlar bu hayale sıcak baktı. Çünkü herkesin mutlu olma hayali vardı. O dönemki Cumhurbaşkanı tamamen halktan uzak, partilerden uzak biriydi. Başbakan ve hükümet sürekli kavgalıydı. AK Parti ciddi bir destekle iktidar oldu. Büyük bir cesaretle OHAL’i kaldırdı. Siyaset daha huzurlu bir ortamda konuşuldu. Oslo görüşmeleri gündeme geldiğinde herkes kıyamet kopacak diyordu. Ama AK Parti bir zihin devrimi başlattı. Herkes çözüm sürecine destek vermeye başladı. Bu yüzden AK Parti, oy almalı ki başarısı devam etsin” ifadelerini kullanıyor.

ÖZGÜRLÜK DENİLEN ŞEYİN TADINA VARDIK

AK Parti Hükümeti ile birlikte Batman’da yaşanan gelişmelere değinen Milletvekili Ziver Özdemir ise 2002’de neredeyse memur maaşını ödemekte zorluk çeken bir ülke vardı. Bugün ise böyle bir sorundan bahsetmek mümkün değil. O dönemki ihracat ile bugün ki ihracat arasında dağlar kadar fark var. Milli gelirde iyileşme oldu. 2002’leri yaşamış ve 2015’i yaşayan herkes bu farkı rahatlıkla görebilir. Biz 2002 yılında Batman’da kaç köy yolunun asfaltlandığını bilemiyorduk. Şuanda yüzde 50’sinin yolu asfaltlandı. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda gelişmeler oldu. Özgürlük denilen şeyin tadına vardık. Çözüm sürecinde epey yol aldık. Tüm bunların devamı için AK Parti desteklenmelidir” cevabını veriyor.

 

HAVAALANI YAPILDIĞINDA KİREMİTLERİNİ BEN VERDİM

Yazarımız Eymen Eren, Batman Havalimanını getiriyor gündeme. Havalimanının tadilat sürecine ilişkin konuşan Milletvekili Ziver ÖzdemirEskiden havaalanında güneşin altında beklerdik. Havaalanı ilk yapıldığında prefabrik binaya tuğlasını kiremitlerini ve sacını ben verdim. O dönemdeki havaalanından şuan çok modern bir havalimanına geçtik. Bunlar AK Parti döneminde yapıldı. Yıllık 500 bin yolcu taşıyan havaalanı yaptık. Hava yolu halkın yolu oldu bunu başardık. Şuan pist sorunu var onu da hallediyoruz. Havacılıkta ufak bir riskin bedeli çok ağır olabiliyor. Bu yüzden tadilat zorunludur. Süresi 7 aydı, bunu kısalttık” diyor.

AK PARTİ 2-2 YA DA 4-0 YAPACAK

Başyazarımız Recep Kavuş, AK Parti’nin oy hedefini ve seçim tahminlerini soruyor Vekil Adaylarına. Milletvekili Ziver Özdemir2011 seçimlerinin çok üzerinde bir oy alacağız. 2011’de 84 bin oy oranımız vardı. Şu anda daha iyi bir oranla çıkacağız. Batman’daki tahminimiz ise, gerçekçi olmak lazım. HDP barajı aşmadığı takdirde Batman koşullarında sonuçlar belki 2–2 ya da 4-0 olabilir” diyor.

SEÇİM STARTINDA TALİHSİZ OLAYLAR YAŞADIK

Gazetemiz Sahibi Ercan Atay, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın “AK Parti il teşkilatlarımız rehavete kapılmış. Batman da o teşkilatlardan biri” sözlerini açıyor tartışmaya. Sayın Ziver ÖzdemirVatandaşın sokak arasında ne şekilde tedirgin edildiğini görüyoruz. İnsanlarda bir ürkeklik var. Teşkilatlardaki rehavet ise, Batman için konuşacak olursak, il teşkilatlarımız son 1 yıl içinde ana kademe, merkez ilçe, kadın kolları kongrelerini yaptı, kadrolar yenilendi. O yenilenmede deneyimli insanlara göre yeni kadro, umutsuzluğu yansıtabilir. Geçiş dönemidir. Ayrıca biz seçim startını verdiğimizde, talihsiz bir iki olayla karşılaştık. Bu vakalar bizi geciktirdi. Sahada görünür olmamızı geciktirdi. Ama şu anda tüm teşkilatlarımızla birlikte sahalardayız” yanıtını veriyor.

SEÇİM ÇALIŞMALARINDA DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜYÜZ

Seçim çalışmalarına ilişkin konuşan Adile Gürbüz ise “Seçmen, bir dönem içerisinde yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçim olmak üzere 3. seçimini geçiriyor. Zaten bir senedir aralıksız çalışıyoruz. Geçmiş seçimlerde broşürleri, sesli araçları kullandık ama bu seçimde çevre kirliliğine neden olmamak için bu tür etkinlikleri asgariye indirdik. Bu bilinçli bir tercihti. Batman’da seçim çalışmalarında değişimi biz başlatalım dedik. Seçmenle daha birebir dokunacağımız, sivil toplum örgütleriyle birebir görüşeceğimiz şekilde seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mahalleleri, evleri, STK’ları, esnafı geziyoruz” cevabını veriyor.

VARLIKLI GÜNDE OLUP, YOKLUKTA OLMAMAK RİYAKÂRLIKTIR

AK Parti’deki istifaları soruyor başyazarımız Recep Kavuş. Bunun AK Parti’nin oylarını nasıl etkileyeceğini açıklayan Milletvekili Ziver ÖzdemirBunun seçimlere pozitif bir etkisi olacak. Siyasette istikrarlı durmak her siyasi partinin tabanında bir özlemdir. Siz varlıklı günde varsanız, sıkıntılı günde yoksanız bu bir riyakârlıktır Başbakandır, cumhurbaşkanıdır, milletvekilidir, teşkilatlardır, bu herkes için geçerli. Siyaset, bir tavır belirleme sanatıdır. İstifalarda, gerekçe ve mazeretler öne sürülebiliyor. Ancak siyasette ne kadar dik durursanız kamuoyundaki desteğiniz de o kadar artar. Bugün bakıyoruz, arkadaşlarımız il başkanlığı yapmış, vekillik yapmış, bugün hiçbir unvan ve görevi olmadan gelip bizlerden daha fazla sahada çalışıyor. Diğer partilerde de öyledir. Mesela seçimlere giren diğer partilerin seçmenine gidin, yönetimleriyle konuşun, partisini desteklemese bile siyasi bir tavır gösteriyor, erdemlilik gösteriyorlar. İstifalar, bizi çok olumsuz etkileyecek, eyvah biz bittik, yıkıldık diyebileceğimiz şeyler değil” sözlerini kullanıyor.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE İKİNCİ YARIDAYIZ

Vekil Adayı Ziver Özdemir, Kürt sorununun, İslam kardeşliği ile çözülebileceğini söylemişti demeçlerinde. Yazı İşleri Müdürümüz Ubeyd Baş, Kürt sorununun çözümünde hukuki adımların da gerekli olup olmadığını sordu konuklarımıza. Mesleği avukat olan Sayın Adile Gürbüz’denYapılan birçok yenilik var. Köy isimlerinin geri verilmesi, özel TV kanalların Kürtçe ve diğer dilerde ayın yapabilmesi, edebi yayınların basılabilmesi gibi birçok yenilik yaptı AK Parti. Ancak bizim anayasamızın öyle bir ilk 3 maddesi ve giriş maddesi var ki, ne yaparsak yapalım toplumun ve devletin temellerine ırkı aşılıyor. Tamamen ayrımcılığa neden olan, insanları ötekileştiren bir anayasamız var. Biz bunları zaman zaman yama yöntemiyle ve referandumlarla değiştiriyoruz ama işin kökü bozuk olduğu için, siz nereye giderseniz gidin, birileri o değiştirilemez maddelere dayanarak yine kendi bildiğini yapıyor. Bizim anayasayı değiştirme isteğimiz de bundan kaynaklanıyor. Çünkü anayasanın temeli sakat. Biz bunu değiştirmeden daha ileri adımlar atamayacağız. O yüzden anayasayı değiştirmek bir zorunluluk. Çözüm sürecinde ikinci yarı diyoruz. Biz asıl değişikliği anayasayı değiştirdikten sonra yapacağız. Biz bu yüzden İslam diyoruz.  İslam hoşgörüyü esas alır ve kardeşlikten yanadır. Toplumumuzun çoğunluğu Müslüman’sa, kendi ilkelerimizden yola çıkmamız gayet doğaldır” yanıtını alıyoruz.

HANGİ İKTİDAR OLURSA OLSUN BU ANAYASA İLE BİR ADIM ATAMAZ

Yazarımız Eymen Eren, Milletvekili Ziver Özdemir’e “Meclisteydiniz, anayasa değişikliği ile ilgili adımlar atılıyordu ama yeterli olmadı. Neden?” sorusunu yöneltiyor. Sayın ÖzdemirBazı kurallar var. Siz bu kurallara aykırı hareket edemezsiniz. Belirli sayıyı karşılayamadığınız takdirde ne yaparsanız yapın, anayasayı değiştiremezsiniz. Ama anayasa değişikliği Türkiye’de şarttır. Hangi iktidar olursa olsun Türkiye bu anayasayla daha ileri bir adım atamaz. 24. yasama döneminde bunun altyapısını oluşturduk. Tek başımıza anayasayı değiştirecek sayımız yoktu. Biz bunu diğer siyasi partilerle uzlaşarak acaba değiştirebilir miyiz diye gündeme getirdik. Çünkü vatandaşın ana taleplerinden biri buydu. Çaba sarf edildi. En son uzlaşma komisyonu kuruldu ve uzun süre çalıştı. Anayasa madde değişikliği ile ilgili mutabakat sağlandı, buna rağmen genel kurula geldiğinde bazı partiler kendi imzaları arkasında durmadılar. Çalışmalar durdu. 24. dönemde tartışılan ve uzlaşılan bazı maddeler, 25. döneminde de uzlaşma komisyonu tarafından tekrar görüşülüp, gündeme getirilebilir. Anayasa değişikliği için yeterli sayıda vekil sağlanırsa tabi ki elimizden geleni yaparız ve anayasayı değiştiririz” diyor.

BİLLBOARDLAR ÜLKENİN GENELİ İÇİN HAZIRLANDI

Yazı İşleri Müdürümüz Ubeyd Baş, Adaylardan Murat Güneştekin’e kentte kullanılan afiş ve billboardları soruyor. Sayın Güneştekin “Tanklarımızı yapıyoruz ve hızlı trenimiz var” yazılı billboardlara ilişkin  “Yerel için hazırlanmış billboardlar değil. Ülkenin geneli için hazırlanan billboardlardır. Bu şimdi sadece Batman’da değil, ülkenin 81 ilinde gururla söyleyebileceğimiz hizmetleri yansıttık afişlere. Bunu yerele indirgeyip herhangi bir siyasi partinin söylemlerine karşı hazırlanmış söylemler değildir. Ülkeyi bu noktaya getiren AK Parti’nin hizmetlerini yansıtan afişlerdir” diyor.

EDİRNE’DE NE SÖYLÜYORSAK, BATMAN’DA DA ONU SÖYLÜYORUZ

Adaylardan Ziver Özdemir ise Yazı İşleri Müdürümüz Baş’ın sorusuna “Bu aslında olması gereken bir durumdur. Yani biz Edirne’de ne söylüyorsak, Batman’da da onu söylüyoruz. Riyakârlık yapmadan,  ne yapılacaksa vatandaşa net söylüyoruz. Ne vizyonumuz varsa hepsini ortaya koyuyoruz. Edirne’de, Trabzon’da, Hakkâri’de Batman’da aynı şeyi söylüyoruz. Dün de ordu, tank projesini yapıyordu, uçak projesini yapıyordu. Biz memleketimizin huzur ve refahını düşünüyorsak, bunu bütün sektörlerde yapmak zorundayız. Eğitimde, sağlıkta nasıl çalışıyorsak, savunmada da çalışmak zorundayız” yanıtını veriyor.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN İÇİNİ HALKLA DOLDURACAĞIZ

Gazetemiz sahibi Ercan Atay, AK Parti’nin uygulamaya çalıştığı Başkanlık Sistemini soruyor Vekil Adaylarına. Sayın GürbüzSeçim beyannamemizde bir vaatte bulunuyoruz. Halk bunu kabul ederse, mecliste bizi güçlü tutarsa, anayasayı değiştirmek için yaptığımız gibi, yine halka soracağız başkanlık sistemini. Diğer siyasi partilerle, sivil toplum örgütleriyle, halkla görüşerek nasıl bir başkanlık sistemi olacağına birlikte karar vereceğiz. Emrivaki yapılacak bir model olmayacak. Biz sadece başkanlık sistemi bir ihtiyaç, bu ihtiyacı kabul ediyor musunuz diye, seçim beyannamemize ekledik. Seçilirsek vatandaş demek ki ön kabulde bulunmuş. Bundan sonraki aşamada maddelerini, sistemini milletle birlikte dolduracağız. Halk onay verdikten sonra başkanlık sisteminin ve sivil anayasanın içini dolduracağız” diyor.

BARAJI GEÇMEZSEM SOKAKLAR KARIŞIR DEMEK DEMOKRASİYE UYMAZ

Yazarımız Şehmus TemizHDP barajı geçemezse sokaklar karışır mı?” sorusunu yöneltiyor konuklarımıza. Sayın Ziver ÖzdemirHDP barajı aşmazsa hiçbir şey olmayacak. 6–8 Ekim olayları her anıldığında birilerinin yüzleri kızaracak. 50 kişi öldü, bunun vebali çok büyüktür. Devlet organizasyonu altında birileri suçlanabilir. Devlet organizasyonu büyük bir organizasyondur. Birinin, bir üstünün talimatı olmadan herhangi bir irade ortaya koyması, her üstün haberi vardır anlamına gelmez. Ama diğer taraftan birinin, vatandaşı sokağa çağırması ve sokakta 50 kişinin ölmesi, o kişinin eline ve yüzüne kan bulaştırır. 6-8 Ekimde bunlar yaşandı. Biz siyasi bir partiyiz. Siyasetimizi yaparız. Devletin görevi bütün partilerin can ve mal ehemmiyetini almaktır. Barajı geçemezsem sokaklar karışır demek demokrasiyle uyuşmuyor. Eğer parti olarak seçime giriyorsanız, barajı geçme gibi baraj altında kalma ihtimaliniz de vardır. Bütün partiler barajın altında kalma sorununu yaşamıştır bir şey oldu mu Türkiye’de, olmadı. HDP de baraj altında kalırsa, ya da barajı geçerse bunu kabul etmek zorundadır” diyor.

MAĞDURİYET EDEBİYATI YAPIYORLAR

Yazı İşleri Müdürümüz Ubeyd Baş ise  “seçim barajını doğru buluyor musunuz?” sorusunu yöneltiyor Sayın Özdemir’e. Özdemir “Seçim barajı sadece bugün olan bir şey değildir. Seçimlere bir sene kala Başbakanımız çağrı yaptı, gelin barajsız yapalım ya da barajı yüzde 5 yapalım dedi. Dar bölge, dağıtılmış bölge tartışmaları yapıldığında bu davet, partilere yapıldı. Ama hiçbiri yanaşmadı. Mağduriyet edebiyatı yaparak, prim elde etmeye çalışıyorlar. Bu davete niye icabet etmediler?  Dün de siyasi partilerin kapatılması ile ilgili blöf yapmaya çalıştılar. İsimleri geçen hiçbir parti, 12 Eylül referandumunda genel kurula girmedi. Reddettiler. On madde geçseydi siyasi partiler kapatılamayacaktı. Daha önce genel kurulda bunlar görüşüldüğünde o günün BDP’si, CHP’si ve MHP’si desteklemedi. Özgürlük alanını genişleten 12 Eylül referandumunda sokak başlarında çete kurdular, insanların sandıklara gitmesini önlediler. Siyasette riyakârlık olmamalı” diyor.

BARAJI GEÇMEK DE VAR, BARAJ ALTINDA KALMAK DA

Yazarımız Eymen Eren, seçim güvenliğini soruyor konuklarımıza. Konuğumuz Sayın Ziver Özdemir Devlet kendi görevini yapacak. Güvenlik zafiyeti yaşanmayacak. Siyasi partiler de kendi görevlerini yapacak. Demokrasiden, hukuktan bahsedeceksek herkes kurallara uymak zorundadır. Provoke etmek isteyenler olabilir, bazen sakin, bazen çatışmalı sinir harbine girilebilir. Bunlar işin tabiatında olabilir. 6–8 Ekim olaylarından dolayı birilerinin eli ve yüzü kanlıdır. Bunun bir daha bu bölgede ve Türkiye’de yaşanmamasını diliyoruz. Bir seçim kazanılır, bir seçim kaybedilir, bunlar olabilecek şeylerdir. Mademki seçimden sonra barajı aşamazsam ortalığı dağıtırım diyorsan, o zaman seçim yaptırtma. Barajı geçmek de var, baraj altında kalmak da. Demokrasiden bahsedeceksin, ama baraj altında kalırsam bunu böyle yaparım dersen bu olmaz” diyor.

SİZE OY VERECEĞİZ AMA GİZLİ KALSIN DİYORLAR

Gazetemizin Sahibi Ercan Atay “Seçmende bir ürkeklik var mı?” sorusunu yöneltiyor Vekil Adaylarına. Adaylardan Adile GürbüzSeçim çalışmaları kapsamında evleri ziyaret ediyorum. Zaman zaman karşılaşıyorum. Görüştüğüm kişilerde özellikle kadınlar, oyumuz size ama gizli olsun diyorlar. Bunu normal karşılıyoruz” diyor.

İNANCI KULLANARAK RANT ELDE ETMEK İSTİYORLAR

Başyazarımız Recep Kavuş diyanet üzerinden yürütülen tartışmaları soruyor konuklarımıza. Milletvekili Ziver ÖzdemirDin ve siyaset, Türkiye’de her dönemde önde tutulan bir konudur. Birileri çıkıp da bu toplumun inancına aykırı bir söylem yaparsa, bir başkası topluma kendi inanç değerleriyle ilişkili hatırlatmada bulunabilir. Kültür Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetleri de bu süreçte halk ile paylaşıldı. Siyasetteki dönemlerde maalesef buna benzer örnekler olmuştur. Bu da ne yazık ki Ortadoğu’nun bir eksikliğidir. Biriler inancı, milliyetçiliği, etnik kimliği, mezhepsel kimliği öne çıkarıp bir rant elde etmek istiyor. Bize düşen, sağduyulu davranmak” diyor.

CUMHURBAŞKANININ MİTİNG YAPMASI DOĞALDIR

Başyazarımız Recep Kavuş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sürecinde yaptığı mitingleri de soruyor konuklarımıza. Sayın Ziver ÖzdemirSayın Cumhurbaşkanımız bugüne kadarki cumhurbaşkanlarından farklıdır. Ahmet Necdet Sezer ile Erdoğan’ı kıyasladığınızda, bir tarafta 12 yıldan fazla başbakanlık yapmış, bir siyasi partinin genel başkanlığını yapıp ülkenin her bölgesini defalarca ziyaret etmiş, ülkenin değişiminde bir numaralı adam olarak rol almış biri, diğer tarafta Çankaya köşkünün dışını çıkmamış biri var. Tabi ki bir farklılık olacak. Halk tarafından kendi oyuyla seçilen bir devlet başkanı var. Nasıl ki biz çıkıp halktan destek istiyorsak, cumhurbaşkanımız da Ağustos önceki seçimlerde bir seçim kampanyası yürüttü. Açılışlar ve teşekkür turları seçim dönemine denk geldi. Bu kadarına hakkı vardır diye düşünüyorum. Projelerini ve çalışmalarını halkla paylaşması kadar doğal bir şey yoktur” diyor.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE HDP’NİN HİÇBİR ADIMI OLMAMIŞTIR

Sohbetimiz sırasında sosyal paylaşım sitesi üzerinden siz okurlarımızdan gelen soruları da paylaştık konuklarımızla. Sizlerden gelen “Kürt sorununun çözümünde en fazla adımı AK parti mi attı, HDP’mi?” sorusuna Vekil Adayı Murat GüneştekinBu işi seslendirmede HDP kadar yapmadık ama icraatta onların bizim kadar adımı olmamıştır. Kürt sorunun çözümünde atılan hiçbir adımda HDP’nin katkısı yoktur. Ortak kabul edilen sorunda ne zaman ak parti ile birlikte hareket etti. Bu sorunu ak parti çözüyor diye karşı mı durmak azlım. Bir sorun çözülecekse kimden gelirse gelsin destek vermek lazımdır. Bu işi AK Parti çözüyorsa desteklemem diyor” yanıtını veriyor.

HDP, MHP VE CHP’DEN FARKLI BİR YERDE DURMUYOR

Milletvekili Ziver Özdemir ise “HDP, Kürt sorununda MHP ve CHP’den farklı bir yerde durmuyor” sözlerini ekliyor Sayın Güneştekin’in açıklamalarına.

KOALİSYON, İSTİKRARI YOK EDER

Koalisyon sorusuna ise Milletvekili Ziver ÖzdemirBizim böyle bir düşüncemiz yok AK Parti olarak. Halk, koalisyon çok çekti. Toplumun önüne böyle bir fotoğrafı çıkarma imkanı yok gibi. MHP’ye bakıyorsun iktidar olacağım diyemiyor. CHP’ye bakıyorsun tek başına iktidar olacağım diyemiyor. HDP’ye bakıyorsun ya yüzde 15’lerde olacağım diyor ya da barajı önüne hedef koyuyor. Burada AK Parti tek başına iktidar olarak yoluna devam edecek. İnşallah Türkiye’nin başına koalisyon denen şey gelmez. Ülkenin başına gelebilecek en kötü şeydir. Çünkü Türkiye’de koalisyonlar, istikrarı götürür. Halk CHP’den memnunsa tek başına iktidara taşısın. Halk MHP ya da HDP diyorsa iktidara taşıyabilir. Biz demokratik seçimle iktidara gelen siyasi partilere muhalefet olarak devam ederiz” açıklamasını getiriyor.

 

HDP TEK BAŞINA İKTİDAR OLSA SAYGI DUYARIZ

Konuklarımıza “HDP barajı aşamazsa, seçmen kitlesi mecliste temsil edilemeyecek. Bu, temsiliyete aykırı olmaz mı?” sorusunu yöneltiyoruz. Milletvekili Ziver ÖzdemirBir seçmenin oyu, diğer seçmenin oyundan kıymetli değildir. Herkes kurallara uymak zorundadır. Var olan sistemi reddetmek istiyorsanız, insanların önüne proje koymanız lazım. Temsiliyet sorunu var ise, daha önce HDP mecliste temsil edilmiyor muydu? Ediliyordu? Bilerek siyasi risk alıp parti olarak seçimlere girdi. Kendi tercihleri, kendi öngörüsüzlükleri, bunu dönüp kendilerine sormalılar. Halka dönüp hani siz bana niye oy vermediniz, senin dükkânını başına yıkacağım demeye kimsenin hakkı yok. Bu, özgürlüğe ve demokrasiye aykırıdır. Bizler de zamanında baraj sorunu yaşadık. Ben iki sefer aktif olarak görev aldığım siyasi parti kapandı ve hüngür hüngür ağladığım geceler oldu. HPD tek başına iktidar olsa saygı duyarız. Başımıza koyarız. Ama biz diğerlerinden de bunu bekleriz. Eğer CHP ya da MHP olsa yine saygı duyarız, deriz ki halkın iradesi bu doğrultudadır” diyor.

KENTİN BÜTÜN DİNAMİKLERİNİN DESTEĞİ LAZIM

Spor yazarımız Hakan Tufan, Petrolspor’a yeteri kadar ilgi verilmediğini söylüyor. Vekil Adayı Murat Güneştekin “Biz hükümet olarak sporun fiziki alt yapısını oluşturuyoruz. Hükümet kararıyla bir ligi kalkıp bir üst lige çıkarma gibi bir lüksümüz yok. Batman’ın stada ihtiyacı vardı. Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek ve vekillerimizin desteğiyle bunu yaptık. Arsadan kaynaklı bazı gecikmeler oldu ama şuanda hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun dışında sadece iktidar mensuplarının ya da hükümetin desteğiyle olacak bir şey değil, yerel dinamiklerin, işadamlarının desteğiyle olacak şeylerdir” diyor.

BATMAN SPORU PETROLSPOR’DAN İBARET DEĞİL

Sporla ilgili sorumuza Adaylardan Adile Gürbüz ise “Petrolspor zaten sivilleşen bir kulüp. Çok iyi bir yönetimi var, çaba içerisindeler. Şuan Türkiye Petrollerinin tüm imkânlarından yararlanıyorlar, bir yer yapılana kadar. Tabi ki Türkiye Petrollerinin verdiği destek noktasında sayın vekilimizin ve teşkilatımızın girişimleri oldu, bunun da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bir de Batman sporu Petrolspor’dan ibaret değil. Atletizm, basketbol dalları var. Bunlarda çok başarılıyız. Bunları da göz önünde bulundurmak lazım” yanıtını veriyor.

 HER ŞEYDE BİZİM İMZAMIZ OLACAK

Güneştekin ise spor yazarımız Hakan Tufan’ın sorusuna “Petrolspor’a bugüne kadar bakanlıkça aktarılan bir ödenekle ilgili sıkıntı yok. O tamamıyla şuanda alt yapıya harcanıyor. Sporcu yetişiyor. Tabi ki bundan sonra da hem spora hem de Petrolspo’a gereken desteği vereceğiz. Batman’ın menfaatine olacak her şeyde bizim imzamız olacaktır” ifadeleriyle sonlandırıyor sohbetimizi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete