GÜNDEM

Vatan ve Kahramanlık buluşmaları başladı

Batman'da Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Projesi kapsamında bir okulu ziyaret eden şehit eşi ile gazi, öğrencilerle bir araya geldi.

21-02-2024 00:04
20-02-2024 18:05
Google News

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hazırladığı Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Projesi kapsamında Gaziantep'te 1 Mayıs 2016'da şehit olan polis memuru Yusuf Erin'in eşi Rabia Erin ile saldırıda gazi olan Adnan Yavuz, Batman Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Erin ve Yavuz, öğrencilere şehitlik ve gazilik ile ilgili duygularını paylaştı.

Rabia Erin, öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu söyledi. Vatanın değerinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Erin, güvenlik güçlerinin zor şartlarda fedakârlıkla görev yaptığının bilinmesi gerektiğini aktardı.

Gazi Adnan Yavuz da 2015'te Şırnak'ta görev yaparken bir patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralandığını ve bir bacağını kaybettiğini anlattı. Yavuz, bugüne kadar 53 ameliyat geçirdiğini belirtti. Programa, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete