GÜNDEM

VATANDAŞ, EKONOMİK SORUNLARA ÇÖZÜM SUNDU…

Reel Araştırma Şirketi, 44 mahallede Bin 250 kişi ile gerçekleştirdiği "Batman’ın Ekonomi Sorunları ve Çözüm Yolları" araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

VATANDAŞ, EKONOMİK SORUNLARA ÇÖZÜM SUNDU…
09-08-2017 00:37
Google News

İŞADAMLARINDAN YATIRIM BEKLENİYOR

Araştırmaya göre katılımcılar, ekonomik sorunların çözümünde ilk sıraya “Batman’da işsizliği azaltmaya yönelik olarak istihdam yaratma ve bölgelerarası gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak işadamları yatırımlar yapılmalı, ilgili kurum, kuruluş ve işletmeleri yatırım yapmaya teşvik edici politikalar izlenmelidir” önerisini yerleştirdi.

TEŞVİKLER ARTMALI, VERGİ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ

Ekonomik sorunların çözümünde “Yatırım yapmak isteyenlere devlet desteği arttırılmalı. Yatırımların, imalat sanayisinin üretim kapasitesine, teknolojik kapasitesine ve rekabet gücüne katkı sağlamasına önem verilmelidir. İşsizlik oranının yüksek olduğu Batman’da ekonomi politikalarının belirlenmesinde üretim ve istihdam temel alınmalıdır. Üretim üzerindeki vergi yükü, uygun düzeye indirilmelidir. Yatırım yapan, işlerin artmasını sağlayan ve istihdam yaratanlara gelir ve kurumlar vergisi, sigorta pirim indirimi, enerji maliyetinin düşürülmesi teşvik sitemi ve özendirme araçları uygulanmalıdır. Girişimcilik ve KOBİ’ler desteklenmelidir. Batman’da işçilerin çalışma koşulları ve yaşadıkları sorunlar araştırılmalıdır” önerileri yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete