GÜNDEM

VATANDAŞ, İNSAN HAKLARI GÜNÜ'NDEN HABERSİZ

VATANDAŞ, İNSAN HAKLARI GÜNÜ'NDEN HABERSİZ

VATANDAŞ, İNSAN HAKLARI GÜNÜ'NDEN HABERSİZ
11-12-2014 11:28
Google News

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bazı parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları basın açıklaması düzenlerken, Batman’da birçok vatandaş “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nden haberdar olmadıklarını dile getirdi.

Vatandaşların, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nden haberdar olmaması, dikkatlerden kaçmadı. 10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili gazete sayfalarında yayınlanan mesajları okurken böyle bir günden habersiz olduklarını dile getiren Ömer Uyan isimli vatandaş “Bugünün İnsan Hakları Günü olduğundan haberim yok. Evimiz yok, işimiz yok. İşsizlik maaşıyla 6 kişilik ailemi nasıl geçindireyim? Sıkıntı içindeyiz, biz de insanız. Bizim de haklarımız yok mu?” dedi.

HAK İHLALLERİ YAŞANIYOR

Emekli vatandaş Şehmus Aktaş, konuyla ilgili olarak “Türkiye’de çok fazla hak ihlali yaşanıyor. Bin lira emekli maaşı alıyorum, 5 çocuğum var. Ev kirası, elektrik, su faturası derken çocuklarımın okul masraflarını dahi karşılayamıyorum. Bu adaletsizlik değil mi? Bu insan haklarına sığar mı?” dedi.

İNSAN HAKLARINI DAHİ KONUŞAMIYORUZ

Üniversite öğrencisi Yusuf Akyel de Türkiye’de insan haklarını konuşmanın zor olduğunu söyleyerek “Bugünün İnsan Hakları Günü olduğunu bilmiyordum. Platformlarda, sosyal medyada, kamuoyunda insan haklarından bahsedemiyoruz. Böyle bir durumda 10 Aralık’ı İnsan Hakları Günü olarak kutlamanın bir anlamı var mı?” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete