GÜNDEM

VATANDAŞ, YILBAŞINI EVDE GEÇİRECEK

VATANDAŞ, YILBAŞINI EVDE GEÇİRECEK

VATANDAŞ, YILBAŞINI EVDE GEÇİRECEK
17-12-2014 17:37
Google News

Her sene yılbaşında artış gösteren otobüs biletleri satışlarında bu sene artış yaşanmadığını dile getiren Yıldızlar Turizm İşletmecisi Mehmet Özlük, vatandaşın alım gücünün giderek düştüğüne dikkat çekti.

Geçen yıla oranla satışların bir hayli düştüğünü ifade eden Özlük “geçen sene yılbaşına yakın günlerde otobüs biletleri satışında artış yaşanmıştı. Vatandaş, 1–2 günlüğüne dahi olsa tatile gidip yılbaşını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmek istiyordu. Ama bu sene bilet satışlarımızda herhangi bir artış yok. Vatandaş, bilet parasını düşünüyor, tatilinin masrafını düşünüyor. İşsizlik giderek artıyor. Vatandaşın alım gücü ise hızla düşüyor” dedi.

OTOBÜS FİRMALARI KAN AĞLIYOR

Benzin fiyatlarının sürekli artış gösterdiğini ve otobüs firmalarının zor durumda kaldığını söyleyen Yıldızlar Turizm İşletmecisi Mehmet Özlük “benzin fiyatları sürekli artıyor. Masraflarımız artıyor. Vatandaş artık kısa mesafeler için bile uçağı tercih ediyor. Çünkü uçak biletleri ile otobüs fiyatları neredeyse aynı düzeye geldi. Hükümet, otobüs firmalarını desteklemeli, benzin fiyatlarını da düşürmelidir. Otobüs firmaları, kapanma noktasına geldi. Bu sektörü, istihdam alanı geniş olan bir sektörüdür. Firmaların kapanması, işsizliği daha da arttıracaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete