GÜNDEM

VATANDAŞIN BARIŞ ISRARI!

Yaklaşık 1 ay önce barış ortamının tesis edilmesi için vatandaşlara kurabiye ve şeker dağıtan Batmanlı vatandaş Ziya Saran, barış için yaptığı etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

VATANDAŞIN BARIŞ ISRARI!
16-09-2015 19:42
Google News

Yaklaşık 15 çocukla birlikte AVM’ye giden Saran, eğlence merkezinde çocuklarla bowling oynayıp çarpışan arabaya bindi. Bu tür etkinliklerin insanlar arasındaki iletişimi güçlendirdiğini vurgulayan Saran “Daha önce birkaç etkinliğim daha oldu. Temel amacım dünya barışının sağlanması ve savaşların bitmesidir. Çocuklarla bir araya gelerek onlara barışı aşılıyorum. Suriye, Lübnan, Irak ve Türkiye’de şuan devam eden savaşların bitmesi en büyük dileğimdir. Herkes bu tür etkinlikler düzenlese eminim ki bütün savaşlar ortadan kalkar” dedi

AYLAN KURDİ’NİN HEYKELİ YAPILSIN

Simge olarak kullandığı oyuncak bebeği Atatürk Parkı’na bırakarak eylem yapan Saran, Muğla’nın Bodrum ilçesinde kaçak botun devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin heykelinin bütün şehirlerde yapılmasını istedi. Saran “Savaşın acı bir simgesi olan Aylan Kurdi bebeğin heykelinin yapılmasını istiyorum. Bu heykel, savaşların bitmesi noktasında önemli rol alır. İnsanlar bu heykeli gördüğü zaman savaşın soğuk izlerini hatırlayacak. Belki bu heykel sayesinde insanlar birbirlerine kin beslemeyecek” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete