GÜNDEM

Vatandaşlara iki dilde uyarı

Batman'da gıda denetimi yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri vatandaşlara alışveriş yaparken dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin iki dilde uyarı yaptı.

Vatandaşlara iki dilde uyarı
20-07-2021 11:32
Google News

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri arife gününde marketlerde denetim gerçekleştirdi.
Denetimlere Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün de katıldı.
Başta hijyen olmak üzere, etiket ve son tüketim tarihlerinin kontrol edildiği denetimlerde Gün, alışveriş yapan vatandaşları dikkat edilmesi gereken kurallarla ilgili Türkçe ve Kürtçe bilgilendirdi.
Gün, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüketicilerin güvenilir ve sağlıklı gıdalara ulaşabilmesi amacıyla denetimleri aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
Bayram öncesi imalat, üretim yerleri ve depoların yakın takibe alındığını ifade eden Gün, toptan ve perakende satış yapan firmalarda da denetimler gerçekleştirildiğini aktardı.
Bayram dolayısıyla çok tüketilen şeker ve türevleri başta olmak üzere tatlı ve tatlı çeşitleri satan yerlerde de sıkı denetim yapıldığını belirten Gün, oluşturdukları 8 ekiple kent genelinde denetimlerin aralıksız devam ettiğini kaydetti.
Gün, ürünlerde herhangi bir olumsuzluk yaşayan vatandaşların "Alo 174 Gıda Hattı"nı arayarak şikayetlerini iletebileceğini belirtti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete