GÜNDEM

VATANDAŞLARDAN SİTEM DOLU MEKTUP

Turgut Özal Bulvarı Wordmar AVM’nin önünde, Milli Emlaka ait 300 metrekare arsanın satışı, tepkilere yol açıyor. Sitemlerini mektup yolu ile gazetemize ulaştıran semt sakinleri, yetkilileri göreve davet ediyor.

VATANDAŞLARDAN SİTEM DOLU MEKTUP
08-04-2018 22:32
Google News

“HALKA AÇIK ALANIN SATIŞINI DOĞRU BULMUYORUZ”

Vatandaşlardan gelen mektupta “Belediye Yetkilileri, atıl parsel olduğunu ve kesinlikle imara izin verilmeyeceğini belirtmesine rağmen parselin satışını doğru bulmuyoruz. Burası, umuma açık, halkın yürüyüş alanı konumundadır. Valiliğe, Belediyeye, Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğüne tepkiliyiz. Bu alanın tel örgü ile kapatılmasına tepkiliyiz. Bu alanı, AVM otoparkı olarak kullanıyorduk, umuma açıktı. Herkes faydalanıyordu. Bu arsanın üçüncü şahıslara satılıp, beton binalar yapılması, çarpık kentleşmeye sebep olacak. Yetkilileri duyarlılığa davet ediyoruz” denildi.

İMAR KANUNUNA AYKIRI

Mektubun devamında “Batmanlı Rahmetli İşadamı Ahmet Dinç, binlerce insana iş imkânı sağlamıştır. Ona ait AVM’nin önündeki arsaya el konuluyor. Bu tür iş adamlarına devlet olarak, vatandaş olarak sahip çıkılması gerekiyor. Batman Valisinden bu konuya el atmasını istiyoruz. Belediye Yetkililerinden alınan bilgiye göre, 3194 sayılı imar kanunu 17 maddesi de gösteriyor ki, yapılan işlem ve satış, valilik ve imar kanununa aykırıdır. Biz vatandaşlar, devlet büyüklerinden duyarlılık bekliyor, bu konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” denildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete