SPOR

Ve Şampiyon Petrolspor

Batman’da Hendekspor’u 2-1’lik skorla mağlup eden Petrolspor, ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Ve Şampiyon Petrolspor
17-04-2022 18:08
17-04-2022 18:12
BATMAN
Google News

Hendekspor’u 2-1 devirerek puanını 68’e çıkaran Petrolspor, Kütahya Belediyespor’un kendi evinde Elazığspor ile berabere kalması sonucuyla ligin bitimine üç hafta kala 11 puan fark ile şampiyon oldu.

STAD DOLDU

Yaklaşık 15 bin taraftarı önünde Sakarya ekibi Hendekspor’u konuk eden lider Batman Petrolspor, müsabakaya adeta geride başladı. Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında binlerce rakip taraftarın önünde golü bulan Hendekspor, 1-0 öne geçti. Erken gol stadyumda soğuk duş etkisi yaratırken Petrolspor, geriye düştüğü golün ardından toparlanmaya başladı. Oyun hakimiyetini eline almayı başaran ve sağlı-sollu ataklar geliştiren temsilcimiz 28. dakikada golcü oyuncu Aykut Çift ile 1-1’lik beraberliği yakaladı. Büyük sevinç yaratan bu golün ardından moral bulan ve tempoyu yükselten kırmızı-beyazlı ekip, ilk devrede çok sayıda pozisyon bulmasına rağmen aradığı ikinci golü bir türlü bulamadı.

HEYECANLI 2. YARI

İkinci devreye de hızlı başlayan Petrolspor, 51. dakikada penaltı kazandı. Nefeslerin tutulduğu anda topun maçına geçen golcümüz oyuncu Aykut Çift, meşin yuvarlağı filelerle buluşturamadı. Kaçan penaltının ardından oyun disiplininden kopmayan Petrolspor, 67. dakikada Akın Akman ile 2-1 öne geçti. Bu golün aynı zamanda Petrolspor’a uzun yıllar sonra şampiyonluğu getiren gol olarak tarihe geçti.  Stadyumu bayram yerine çeviren Akın Akman’ın golünün ardından maçın bitiş düdüğüne kadar tribünde taraftarlar, sahada futbolcuların gözü-kulağı Kütahya Belediyespor, Elazığspor karşılaşmasındaydı. Müsabakaya 90. dakikada 1-1’lik eşitliği getiren Kütahya Belediyespor’a bu skor yeterli olmadı ve Petrolspor şampiyonluğunu ilan etti.

ŞAMPİYONLUK GELDİ TARAFTARLAR SAHAYA İNDİ

Hendekspor’u 2-1 yenen Petrolspor’da maçın bitiş düdüğüyle birlikte stadyumda bulunan binlerce taraftar, oyun alanına girerek şampiyonluğu kutladı. Bir anda mahşer yerine dönen saha içerisinde futbolculara sarılan taraftarlar büyük sevinç yaşarken, çok sayıda taraftar da göz yaşlarına hakim olamadı. Stadyumdaki müthiş kutlamanın ardından yüzlerce araç şehir merkezinde şampiyonluğu kutladı. (Seyithan Çetin)

 HAKEMLER : Sercan Yılmaz***  Ozan Bekar***   Batuhan Bıyıklı***   

BATMAN PETROLSPOR : Cihan Şentürk*** Abdulsamet Kırım**** Erdi Bakırcı** (Furkan Yıldırım**) Samet Aydın*** İlyas Ural*** Okan Toprak*** Ali Kemal Başaran*** Hasan Çavdar** (Savaş Çakır***) Akın Akman*** Emre Pehlivan*** (Orhan Nahırcı**) Aykut Çift***

HENDEKSPOR : Mertcan Babat** Murat Sipahioğlu** İbrahim Sevinç** İskender Can** Yavuz Alemdar** Enes Tok* Barış Güner** Mustafa Şalı** İlkay İşler* Mert Meriç Köstereli** Muhammet Burak Balcı**

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete