SİYASET

VEKİL ADAYI ASLAN’DAN BİR İLK

“Yazı dili Arapça olan soru önergesini Meclise sundu”

VEKİL ADAYI ASLAN’DAN BİR İLK
01-10-2015 20:21
Google News

Batman Milletvekili Adayı ve Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Türkiye Cumhuriyetinin ilk Arapça soru önergesini Meclise verdi. Aslan’ın soru önergesi, meclis tarafından reddedildi.

Soru önergesinde, Kürtçe ve Arapçanın da Türkçe dili gibi bütün alanlarda kullanılması ve serbest bırakılması gerektiğine dikkat çeken Aslan, soru önergesi hakkında verilen ret kararına sert tepki gösterdi.

“KAYDA DAHİ ALINMADAN REDDEDİLDİ”

Aslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Mecliste tüm anadiller serbest olmalı. Tüm diller her ortamda özgürce kullanılabilir olmalıdır. Arapça benim, annemin, babamın, atalarımın ve peygamberlerin dili. Bu dili konuşmak, korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak benim için bir onur ve sorumluluktur. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa yazı dili tamamıyla Arapça olan soru önergesini TBMM’ye sundum. Önergenin konusu Arapça anadilde eğitim hakkıdır. AKP’nin Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in dili karşısındaki tutumu da ortaya çıktı. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti tarihinde verilen ilk Arapça soru önergemiz kayda dahi alınmadan reddedildi. İşte AKP’nin Arap ve Arapça sevgisi, işte AKP’nin kardeşlik ve özgürlük anlayışı budur” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete