SİYASET

VEKİL ADAYLARI SORULARI YANITLADI

“HDP, bu seçimin kilit partisi”

VEKİL ADAYLARI SORULARI YANITLADI
04-06-2018 21:17
Google News

HDP Batman Milletvekili Adayları, kentte görev yapan yerel basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

UCA, İSTANBUL’DA OLDUĞU İÇİN KATILAMADI

Grand Hasankeyf Otel’de yapılan programa Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Milletvekili Adayları Dr. Necdet İpekyüz, Av. Ayşe Acar Başaran, Mehmet R. Tiryaki ve Şükrü Baytar, İl Eş Başkanları Nizamettin Toğuç ve Berivan Helen Işık ile görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Sabri Özdemir katıldı. Vekil Adayı Feleknas Uca ise İstanbul’da olduğu için programa katılamadı.

“5–0 YAPMAMIZ MÜMKÜN”

Milletvekili Av. Ayşe Acar Başaran, geçmiş seçimlerde aldıkları oy oranlarını hesaplayarak, 24 Haziran Seçimlerinde Batman’da 5 milletvekili çıkarabileceklerinin mümkün olduğunu belirtti, bu hedef için kapı kapı dolaştıklarını söyledi. Acar Başaran, Batman Belediyesinde yapılan görevlendirmeyi hatırlatarak “Önümüzdeki yerel seçimlerde de Batman Belediyesi, tekrar halkın yönetimine geçecek” dedi.

HDP, BU KİLİDİN ANAHTARI

2. Sıra Adayı Dr. Necdet İpekyüz de önemli bir süreçten geçildiği ve HDP’nin, bu sürecin kilit partisi olduğuna dikkat çekti, seçim çalışmalarında halka umut taşıdıklarını belirtti.

“HDP, DEMOKRASİYE YER VEREN BİR PARTİ”

Konuşmasına, hukuk alanındaki çalışmalarını anlatarak başlayan Av. Mehmet T. Tiryaki, ülkede yargı sisteminin siyasallaştığı ve adalet duygusunun ortadan kalktığını ifade etti, HDP’nin, demokrasiyi en fazla işleyen ve dikkate alan parti olduğunu savundu.

BAYTAR, SEÇİMİN KRİTİK YÖNÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmasını Kürtçe yapan Vekil Adayı Şükrü Baytar, Batman’da sivil toplum alanında yaptığı çalışmaları kısaca hatırlattıktan sonra seçimlerden güçlü bir şekilde çıkmanın önemine dikkat çekti. Basın toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete