GÜNDEM

VEKİL ADAYLARINDAN 10 İSTEK...

Sivil toplum kuruluşlarının yasama sürecine etkin katılımını sağlamak amacıyla kurulan Batman Küçük Millet Meclisi (KMM), Ocak ayı Ön Yargılar Giremez toplantısını Belediye konferans salonunda gerçekleştirdi.

VEKİL ADAYLARINDAN 10 İSTEK...
15-04-2015 20:24
Google News

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine katılacak milletvekili adaylarına sunulmak üzere hazırlanan 10 İstek çalışmasında şu başlıklara yer verildi:

1. istek seçildikten sonra sadece kendisine oy verenlerin değil tüm kesimlerin vekili olacak, toplumsal olaylarda duruma siyaset üstü yaklaşacak ve halkın menfaatlerini gözetecek şekilde hareket edecek, ilimizi ilgilendiren ve halkımızın menfaatine olan konularda diğer vekillerle görüşmekten bir araya gelmekten çekinmeyecek, gerektiğinde işbirliği yapacağım.

2. istek: Ana dilde eğitimin önünü açacak düzenlemelerin gerçekleşmesi için gerekli çabayı sarf edecek, bu anlamda atılacak adımların destekçisi olacağım.

3. istek: Eşit yurttaşlık temelinde yapılacak yeni bir anayasa için çalışmalar yürütecek, yapılacak çalışmalara destek olacağım. Toplumun bütün kesimlerini kapsayacak, kimseyi ötekileştirmeyecek, tüm inanç ve kültürlerin önünde engel olmayacak bir anayasa talebinde bulunacak, bunun destekçisi olacağım.

4. istek: Çözüm sürecinin barışçıl yollarla sürdürülmesi, sonlandırılması için gerekli çabayı gösterecek, bu anlamda toplumun bütün kesimlerinin fikirlerini önemseyecek ve bu sürecin olumlu bir şekilde neticelendirilmesi için sorumluluk alacağım.

5. istek: Siyasi partiler yasasının yeniden düzenlenmesi, seçim barajının kaldırılması, örgütlenme ve toplanma özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve çağdaş bir düzenlemeye kavuşması yönünde çalışmalar yapacak ve bu tür çalışmaların destekçisi olacağım.

6. istek: Şehirde büyük sorun olan işsizliğin azaltılması için gerekli istihdam alanlarının sağlanmasında destek olucu ve teşvik edici bir politika izleyecek, gerekli çalışmaları yapacak, bunun için başta belediye olmak üzere tüm kurumlarla irtibat kurmaktan kaçınmayacağım.

7. istek: Yerel sorunlarla ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla diyalog halinde olacak, kentin sorunlarının çözümünde belediye ile irtibat halinde olacak halkın menfaatine olan her konuda destek sunacağım. Özellikle “İluh Deresi ve Batman Çayı’nın Islahı” konularında somut gelişmelerin olması için çaba harcayacağım.

8. istek: Milletin vekili olarak, gerek yasama faaliyetlerini yürütürken mecliste, gerekse toplum içerisinde halkla diyalog halindeyken, halka örnek olacak davranışlarda bulunacak, gerginliğin tarafı olmayacak, kişisel çıkarlardan ziyade toplumsal çıkarları gözeteceğim.

9. istek: Vekilliğim süresince şeffaflıktan yana olacak, yasama faaliyetlerinde bulunurken sivil toplum örgütleri ile sürekli irtibat halinde olacak, onları bilgilendirecek, onların görüşlerini dikkate alacak, bu anlamda buna katkı sunan, vekil müvekkil buluşmalarını sağlamaya çalışan küçük Millet Meclisine (bu amacı doğrultusunda hareket ettikçe) toplantılarına düzenli olarak katılacağım.

10. istek: Vekilliğim süresince gerek yasama faaliyetlerinde, gerekse diğer alanlardaki çalışmalarımda çevreci bir anlayışla hareket edeceğim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete