GÜNDEM

Vekil Ekmen’den hemşerilerine mesaj

“Mecliste Batman’ı da temsil edeceğim”

Vekil Ekmen’den hemşerilerine mesaj
25-06-2023 13:00
25-06-2023 13:05
Google News

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Batman ve Siirt'te temaslarda bulundu.

Batman ve Siirt teşkilatları ile bir araya gelen Mehmet Emin Ekmen, Mecliste Batman'ı da temsil edeceğini söyleyerek "Sadece Mersin'in değil, Batman, Siirt, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ın da temsiliyeti için çalışacağız. Bu illerimizdeki il ve ilçe teşkilatlarımızın bize aktardığı tüm sorunlar ile birebir ilgileneceğiz. Bu illerimiz birçok il ve bölgeye göre yatırımlardan çok düşük pay alıyor. Karayollarımız, altyapılarımız, sosyal donatılarımız maalesef oldukça yetersiz. Kanalizasyon ve suyun doğru dürüst gitmediği köylerimiz var.  Doğalgaz sorunu olan ilçelerimiz var. Park gibi kütüphane gibi sosyal donatı sorunlarımız var. Bölgemizde işsizlik oranı çok yüksek. İstihdam oluşturacak yatırımlara ihtiyaç var. Aksi durumda bölgemiz daha fazla yoksulluk ile anılacak”dedi.

"ASGARİ ÜCRET ZAMMI ERİDİ"

Batman İl Başkanlığı'nda düzenlenen teşkilat toplantısında konuşan Ekmen “Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşımız gün be gün fakirleşiyor. Ülke yönetimindeki kötü kararlar da işsizliğin ve göreceli yoksulluğun en yüksek olduğu Batman ve bölge illerimizde daha derinden hissediliyor. Seçimden önce asgari ücret 500 dolar olacak dediler ama bu sözlerini birkaç hafta içerisinde unuttular. Döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle açıkladıkları zamlı asgari ücretten sadece 3 günde 42 dolar erime yaşandı. Böyle giderse birkaç haftaya kalmadan asgari ücret zammı vatandaşın cebine girmeden erimiş olacak” ifadelerini kullandı. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Nihat
Nihat 10 ay önce
Senden rica ediyoruz Batman'ı temsil etme ettiğin zamanlarında hatırlıyoruz bu memleket zor senden kurtulmuş git seni seçen mersine hizmet et ekmeğini şimdi onlar veriyor yediğin ekmeğin hakkını ver.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete