EĞİTİM

Batman dijitalde çığır açacak

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti.

Batman dijitalde çığır açacak
10-09-2023 16:01
11-09-2023 00:35
BATMAN
Google News

Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve AK Parti İl Başkanı Akif Gür ile birlikte TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ve Piri Reis Mesleki ve Teknik Lisesini ziyaret ederek Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi (DSB) uygulama alanlarını inceledi.

Nasıroğlu, Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi" merkezlerini ziyaret ederek, proje kapsamında eğitici eğitimi alan öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Nasıroğlu, İlk olarak Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan yazılım ve kodlama eğitim merkezini ziyaret edip eğitici eğitimi alan öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğretmenlerle bir süre sohbet eden Nasıroğlu, daha sonra Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesinde kurulan dijital tasarım eğitim merkezini ziyaret edip animasyon ve oyun karakteri eğitimi süreci hakkında bilgi aldı. Nasıroğlu, “Değerli arkadaşlar, Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Batman'ı Dijital Üretim Merkezi ve Teknoloji üssü yapmak gibi bir hedefimiz var. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için teknoloji ve dijital üretim anlamında donanımlı bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Batman'da bu sektörün eko-sistemini kurmak için gerekli eğitim, üretim ve girişim süreçleri ile ilgili önemli gelişmeler kaydediyoruz. Batman'ı bu anlamda bir marka haline getireceğiz. Bunu siz değerli öğretmenlerimiz ve ilimizin geleceği olan öğrencilerle yapacağız. Bu başarı hepimizin başarısı olacak.

Bugün de 'Dijital Sektörde Ben de Varım' projesi kapsamında eğitici eğitimi alan öğretmenlerimizi ziyaret ettik. Bu hayali gerçeğe dönüştürecek, bir adım daha öteye taşıyacak bu proje ve bunun diğer adımlarını titizlikle takip ediyorum.

Bu merkezde eğitim alan öğretmenlerimizin yetiştireceği çocuklarımız şu an yapımı devam eden Necat Nasıroğlu Külliyesi'deki Bilim Merkezinde birer girişimci olacaklar. Tüm öğretmenlerimizi ve il Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerimizi tebrik ediyorum” dedi. (Ali Uslu/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete