SİYASET

Vekil Özdemir, basınla buluştu

AK Parti Batman Milletvekili Özdemir ve İl Başkanı Gür, basın mensupları ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdemir, projelere ilişkin bilgi verdi.

Vekil Özdemir, basınla buluştu
26-06-2022 14:58
26-06-2022 14:59
BATMAN
Google News

HASTANE YAPIMINI TAKİP EDİYORUZ

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Ziver Özdemir “İluh Deresi Projesinde TPAO sınırına kadar süreç tamamlandı. Bakanlıktan 40 milyon kamulaştırma talimatı verildi. Belediye yıkım için ihaleye çıktı. Projenin önü açıldı. Nohuttan tutun salep ve lavanta türüne kadar yerelde çalışıyoruz, Tarım Bakanlığı projeleri hakkında vatandaşları bilgilendiriyoruz. Batman’da  seracılık gelişiyor. Balpınar ve Beşiri’nin Rıdvan Köyünde ciddi bir seracılık yapılıyor ve çok güzel neticeler alıyoruz. Hastane yapımını takip ediyoruz. Resmi yazışmalar ve fiyat güncelleme süreci hızlı bir şekilde ilerliyor. Kısa zamanda ihale süreci yine gerçekleşecek. Hastane arazisinin etüdü yapıldı, yerinin değişmesi mümkün değil” dedi.

YA SPONSOR BULUNACAK YA DEVREDİLECEK

Petrolspor’a ilişkin konuşan Özdemir “Kurumlarla, valilikle, belediye ve toplum olarak tüm paydaşlarımızla Petrolspor’umuza sahip çıkıyoruz. Enerji bakanlığı  ve genel müdürlükle konuştuk. Ya sponsor desteği ya da TPAO bünyesine alınmasını talep ettik” dedi.

UÇAK VE RAYBÜS SORUNUYLA İLGİLENİYORUZ

Özdemir, uçak ve raybüs seferlerine ilişkin “Batman'da uçak seferleri için Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ile görüştük. Yüksek petrol fiyatları ve yaşanan savaş, uluslararası alandaki birçok uçak firmasını olumsuz yönde etkiliyor. Bunun Türkiye'ye de yansıması oluyor. Uçak için filo ile  görüşme yapıyoruz ama uçak bulamıyoruz. Sorunun çözüme yönelik çalışmalarımız sürüyor.  Raybüsün ise hız problemi yok. Çok fazla mısır ve pamuk sulanmasından dolayı rayların bir kısmının temellerinde çökmeler oluşmuş. Hızın düşmesinin sebebinin bu olduğu söyleniyor, bununla ilgili de çalışma yapılacak” dedi.

MUŞ-SASON YOLU PROJESİ İÇİN İHALE BEKLİYORUZ

Muş-Sason Yolu Projesi içinde ilgili bakanlıkla görüştüklerini belirten Özdemir “Çok talep edilen ve bizim de ısrarla takip ettiğimiz büyük bir proje. 2 senedir bu projeyi bir noktaya getirdik. Bakanlık ve Genel Müdürlükler nezdinde bu konunun takibini yapıyoruz. Bu güzergâhın etüt projesi bitti ve teslim edildi. Şimdi de isteğimiz projenin ihaleye çıkmasıdır. Bunun için de görüşmemizi sürdürüyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete