GÜNDEM

VEKİL ÖZDEMİR, İLUH ISLAH PROJESİNİ DUYURDU

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imzalanan İluh Deresi Islah Projesi’ne ilişkin bilgi verdi.

VEKİL ÖZDEMİR, İLUH ISLAH PROJESİNİ DUYURDU
09-06-2021 14:32
BATMAN
Google News

 

BU BÖLGE, CAZİBE MERKEZ HALİNE GELECEK

Vekil Özdemir “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde İluh Deresi Islah çalışmalarının bir an önce başlatılmasını talep etmiştik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’un talimatıyla İluh Deresi 1. etap ıslah çalışmaları için kamulaştırma ve Rekreasyon çalışmaları yapılması 7 Haziran 2021 tarihli yazı ile onaylanmıştır. 1.etap ıslah çalışmaları için belirlenen alan Akyürek ve Karşıyaka Mahallelerimiz sınırları içinde olup merkez olarak Karşıyaka Köprüsü belirlenmiştir. Bakanlık tarafından onaylanan bölgedeki parsellerde hak sahibi olan vatandaşlarımızın yerleri kamulaştırılacak, bu parseller rekreasyon alanı ve ulaşım aksları olarak düzenlenecektir. Bu bölge parklar, köprüler, ulaşım aksları ile cazibe merkezi haline gelecek, yeni yapılacak şehir hastanesi bağlantısıyla da bütünlük sağlanacaktır” dedi.

BELEDİYE, BAKANLIKLA KOORDİNELİ ÇALIŞACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Batman Belediyesi’nin koordineli çalışarak 1. etabı yürüteceğini belirten Özdemir “İluh Deresi ıslah çalışmalarının 1. Etap onayının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu sorunun çözümü için emek sarf eden Valimize, İl Başkanımıza, Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür eder, ilimizin bu sorununu ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi Batmanlı hemşerilerimin dikkatine sunarım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete