GÜNDEM

VEKİL ÖZDEMİR, MISIR HASADI YAPTI

Batman'da düzenlenen tarla günü etkinliğine katılan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, hasat yaptı.

VEKİL ÖZDEMİR, MISIR HASADI YAPTI
24-08-2021 21:23
Google News

Batman merkeze bağlı Kocalar Köyü’nde gerçekleşen mısır hasadına katılan Özdemir, biçerdövere binerek hasat gerçekleştirdi. Mısırda hasat rekoltesinin yüksek olduğunu aktaran Özdemir, çiftçilerin mısırın fiyatı ve rekoltesinden memnun olmalarının sevindirici olduğunu ifade etti.
GEÇEN YIL 77 BİN TON VERİM BULUNDU
Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise geçen yıl 57 bin dekarlık alanda mısır ekiminden 77 bin ton verim aldıklarını bildirdi. Bu yıl da 57 bin dekarlık bir alanda ekim yaptıklarını anlatan Gün “Bu sene rekolteyi yüksek bekliyoruz. Dekarda bin 500 ile bin 600 kilo arasında verim bekliyoruz. Toplamda ise 90 ile 100 bin ton arasında mısır bekliyoruz. Özellikle de çiftçilerimiz kilogramı 2 bin 200 ile 2 bin 300 arasında serbest fiyata satmaktadırlar. Mısır ekimi iyi fakat özellikle kullanılan vahşi sulama ve gübreleme olsun bunlara çok dikkat edilmesi ve elimizdeki mevcut doğal toprağımızı korumak çok önemlidir. Bunun yanında da hasattan sonra anız yakılmamasını istiyoruz. Çünkü sağlığımıza, toprağa ve canlılara zarar verir” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş de kuraklıktan kaynaklı üzüntülerinin yüksek rekolteli mısır hasadıyla yerini mutluluğa bıraktığını vurguladı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete