SİYASET

Vekil Ramanlı, basınla buluştu

“Kaybedecek zaman yok…”

Vekil Ramanlı, basınla buluştu
02-08-2023 16:23
02-08-2023 16:21
BATMAN
Google News

14 Haziran seçimleri ile A Parti kontenjanından meclise giren Hüda Par Batman Milletvekili Av. Serkan Ramanlı, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

“KAYBEDECEK ZAMAN YOK”

Ramanlı, kentte yaptığı temaslar hakkında bilgi verirken “Gidip halini soracak o kadar köyümüz var ki süratle bu yerlerin tamamını gezmek istiyoruz. Sadece teşekkür ziyareti değil. Nerede bir hizmet aksıyorsa, nerede bir yanlışlık varsa bunların düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Elbette meclis çatısı altında Türkiye siyaseti ile ilgili konularda milletin menfaatine olacak işlerde görevimizi yerine getireceğiz. Bu bizim milletvekili olarak olmazsa olmaz görevimiz. Ama en az onun kadar değerli olan diğer görevimiz ise şehrimize, memleketimize sahip çıkmak. Bunun içinde kaybedecek vaktimiz yok. Çalışmak zorundayız. Bugün Batman gündeminde işsizlik var. Bunun çözülebilmesi için özel sektörün buraya teşvik edilmesi, sanayi bölgelerinin hayata geçirilmesi var. Gençlerimizin fırsat, eşitliğin sağlanması için mücadele etmek var. Uyuşturucu ile mücadele bizim önceki gündemlerimiz arasında var. Kentleşme, şehirleşme, kentsel dönüşüm yerinden dönüşüm. Bunlarla batın çevresini dönüştürebilmek var. Şehirleşmenin tıkandığı alanları açabilmek var. Sağlıkla ilgili sorunlarımız var. Bunların asgariye indirilmesi, bitirilmesi için bir gayret içerisindeyiz. Eğitimle ilgili başlıklar önümüzdeki dönemde başlayacağız” dedi.

“EMEKLİLER İÇİN MÜJDE BEKLİYORDUK, OLMADI”

Emekli sorunlarıyla ilgili konuşan Ramanlı “Emeklilere 5000 TL yapması gerektiğini ifade etmiştik ama netice istediğimiz gibi olmadı. Evet, bütçeye 15 milyon emekli için verilecek bir zammın yansıması elbette büyük olacak ama neticede bir ihtiyaç varsa o ihtiyaca göre de gelir kaynaklarının artması lazım. Büyük bir deprem yaşadık. Ek bütçeye 500 milyar TL'ye yakın bir ek kaynak oluşturuldu ve hükümete verildi. Bizim, insanımızı yaşatmak gibi bir derdimiz olmalı. En azından açlık seviyesinin altında bir gelirle değil de, o sınırın üstünde bir gelirle yaşatılması lazım. memur emeklilerine de seyyar hesap yapılması ve en azından asgari ücret seviyesine yakın bir seviyede en düşük maaşı verilmesi gerekir” dedi.

“AK PARTİ’NİN OYLARININ ARTTIĞI TEK İL BATMAN”

Genel Seçimlerde AK Parti’ye verdikleri destekle AK Parti’nin oylarının arttığını belirten Ramanlı “Seçimle birlikte birbirimize güç verdiği destek bütün Türkiye'de oylar düşerken, oyların yükseldiği ve arttığı tek il Batman oldu. Bu, ortak bir çabanın ve gayretin neticesidir. Milletten, kendisine hizmet edebilecek ya da hükümeti hizmete teşvik edebilecek vekilleri meclise göndermesini istemiştik. Burada onun pratiğini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Birbirimize güç vermeye devam edeceğiz. Birbirimizi yanlışlardan dönmek için teşvik edici olacağız. Siyaset, kavga ve kuru gürültü ile yapılmaz. Doğru kimden gelirse ona destek vermek gerekiyor ve yanlış kimden kaynaklanıyorsa o yanlışa özenmemek gerekiyor. Birlikte güzel bir başarıya imzaladık. İnşallah seçim sonrasında da güzel eserleri birlikte yapmaya birbirimize güç vermeye devam edeceğiz” dedi. (Ubeydullah Baş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete