GÜNDEM

Vekil Ramanlı, brifing aldı

Su kesintileri neden yaşanıyor? Ağır hasarlı binalar ne olacak? İluh Deresi Projesi ne aşamada? Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Batman’ın sorunları ve çözümleri noktasında çalışmaya ve özverili yapılan çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Vekil Ramanlı, brifing aldı
10-08-2023 16:32
10-08-2023 15:41
BATMAN
Google News

MÜDÜR ÖZKAN, SU KESİNTİLERİNİ AÇIKLADI

İl Müdürü Özkan, Batman ile ilgili proje ve öneriler hakkında sunum yaparken “Batman’ın kentsel dönüşüm ile yeni bir yüze kavuşturulmasını sağlamak için yeni adımlar atıyoruz. İluh Deresi üzerinde olan sakatatçılar kısmı yıkıldı, buradan yeni hastaneye kadar İluh Deresi ortada kalacak şekilde güzel bir park yapılmasını istiyoruz” dedi.

25 BİN TONLUK SU DEPOMUZDA KESİNTİ OLDU

Batman’da su kesintilerine ilişkin konuşan Özkan, “Çamlıtepe’de 25 bin tonluk depomuzda elektrik arızasından dolayı kesinti oldu. Gelen su şebekeye gitti. Fazla harcamadan dolayı depo dolmadan hep boşaldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası ile yaptığımız görüşmeden sonra bize verilen görevle bu sorun artık yaşanmayacak. İller Bankası ile beraber 1 Milyon nüfusa yetecek altyapı oluşturacağız. Cigerlo (Cegelüye) TOKİ’lerde yaşanan su sıkıntısı da gündeme geldi. TOKİ’ler henüz belediyeye devredilmediği için su sorunu çözülemedi. BASKİ Müdürlüğümüzle TOKİ’lere gittik. TOKİ idaresi ile iletişime geçtik. TOKİ iki depo daha yapsın biz de kuyuyu üstümüze alalım. Bu sorunu çözeriz” dedi.

AĞIR HASARLI BİNALARIN YIKIMI, İHALEYE ÇIKIYOR

Batman’da ağır hasarlı binalarla ilgili bilgi veren Özkan “Batman, afet bölgesine alındı. Fırsata çevrilirse vatandaşlar için iyi bir proje olabilir. İlk yerleşim yeri olan mahalleler düzenlenmiş olur. İller Bankası ile beraber kamu kurumlarının çatıları veya atıl arazileri üzerine veya kurum binaların üst kısmını Güneş Enerji Sistemi Projeleri yapılacak. Ayrıca ağır hasarlı binalar ile ilgili bütün tespitler bitti. Yıkım onayı verildi. İhaleye açılacak. Eğer binaların sahipleri yıkımı yaparsa, devlet yerinde yenileme desteği veriyor. Yıkımı devlet yaparsa, devlet onun ücretini alır. İl Özel İdare ile birlikte yıkımları başlatacağız” dedi.

BATMAN İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM…

Vekil Ramanlı, “Bizim yegâne amacımız halkımıza hizmet etmek. İluh Projesi de gerçekten ihtiyaç duyulan bir projedir. Batman için çalışmaya ve özverili yapılan çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ömer
Ömer 9 ay önce
Serkan ramanli Batman için büyük bir şans takip ediyor ve görüyorum ki çok samimi bir şekilde çalışıyor
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete