SİYASET

VEKİL TİRYAKİ’DEN KÜRTÇE ÖNERGE

HDP Batman Milletvekili Av. Mehmet Rüştü Tiryaki, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

VEKİL TİRYAKİ’DEN KÜRTÇE ÖNERGE
15-09-2019 17:11
Google News

 

Milletvekili Tiryaki, “Eylül 2012’de yayımlanan bir yönetmelikle Kürtçe, Türkiye’de Yaşayan Diller ve Lehçeler adıyla Millî Eğitim Bakanlığının müfredatına girdi. Kürtçe 2012’de müfredata girdi ancak pratikte okullarda Kürtçe dersinin verilebilmesi için yeterli öğretmen-materyal tedariki sağlanmadı. 2014 yılına kadar Türkiye’de Yaşayan Diller ve Lehçeler Dersi, bu dilleri bildiğini beyan eden başka branşlardan öğretmenler tarafından verildi. 2012-2019 yılları arasında, eğitim öğretim yılı bazında Kürtçe seçmeli dersini seçen öğrenci sayısı kaçtır? Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinden, bugüne kadar mezun olan öğrenci sayısı kaçtır? 2012-2019 yılları arasında Türkiye’de Yaşayan Diller ve Lehçeler branşından ataması yapılan öğretmen sayısı yıllara göre kaçtır? Türkiye’ de Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi için gerekli derslik, materyal, eğitimci sağlanması için Bakanlığınızın ne gibi girişimleri oldu? Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için bu konuda bir planlamanız mevcut mudur?
Okul idarecilerinin aileleri yanlış yönlendirerek Kürtçe dersi verilmesini engellediği yönündeki haberler Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? Bu derslerin verilebilmesi için var olan eksiklerin giderilmesini Bakanlığınızdan talep eden okul var mıdır?”
sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete