SİYASET

VEKİL TİRYAKİ, MECLİS KÜRSÜSÜNDEN ELEŞTİRDİ;

TBMM Genel Kurulunda, Kamu Denetçiliği Kurumu Raporu hakkında Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon Raporu'nun görüşmeleri devam ederken, HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki de HDP Grubu adına söz aldı.

VEKİL TİRYAKİ, MECLİS KÜRSÜSÜNDEN ELEŞTİRDİ;
03-01-2020 20:22
Google News

 

DEMOKRASİ, CİDDİ BİR TARTIŞMA ALTINDA

Vekil Tiryaki “Türkiye, demokrasi, basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, internet özgürlüğü, yolsuzluk algısı, sosyal adalet, emeklilik, kadın, barış ve güvenlik endekslerinde hep son sıralarda. Vatandaşlar, yargı organlarına başvururken, uğradığı haksızlığın sonuçlarının ortadan kalkacağına inanmıyor. İki hafta önce JİTEM dosyasında 18 kişinin ölümünden sorumlu olanların tamamı beraat edildi. 28 Aralık 2011'de Şırnak Uludere’de 3kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden 8 yıl geçti, başlatılan soruşturmada ise takipsizlik kararı verildi. Roboski'de kalkan uçaklar, uçağı kullanan pilotlar, uçakların kalktığı üs, onlara koordinatları veren kişiler, bu istihbaratı sağlayanlar ve karakolla yapılan görüşmelerin tamamı belliydi fakat savcılık, kaçınılmaz hata, oradaki askerler verilen emri yerine getirmiştir diyerek takipsizlik kararı verdi. Türkiye'de demokrasi ciddi tartışma altında. İnsan hakları ihlalleri her geçen gün artmakta ve cezasızlık politikası sürmektedir” dedi.

AK PARTİLİ BOSTANCI, TİRYAKİ’Yİ ELEŞTİRDİ

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Tiryaki'nin sözlerini eleştirirken “Bu doğru değil. Kürt olsun Türk olsun her kim hayatını dramatik bir şekilde, hukukla çelişki oluşturacak tarzda kaybederse onu takip etmek hukuk devletinin görevidir. Burada insanların etnik kimliğine, kökenine bakılmaz. HDP, hep söylem üzerinden bakıldığında halkların kardeşliğine atıf yapıyor. Halkların kardeşliği, bu tür bir dille sağlanamaz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete