SİYASET

VEKİL UCA’DAN İHALE SORUSU

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

VEKİL UCA’DAN İHALE SORUSU
04-07-2019 20:12
Google News

Uca, “354 yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesi, kapasitesini aşan hasta yükünü kaldıramıyor. Kapasitesinin çok üstünde çalışan hastanede, yetersiz personel sayısı ve yatak yüzünden ameliyatlar yapılamıyor, acil servislerde fiziki koşullar ve personel yetersizliğinden uzun kuyruklar oluşuyor. Yoğun bakım hastalarının da aralarında bulunduğu birçok hasta, Gaziantep, Elâzığ ve Diyarbakır gibi çevre illere sevk ediliyor. Sağlık hizmetlerine erişim konusunda sıkıntı yaşayan 2015 yılından beri yapılma sözü verilen 500 yatak kapasiteli yeni hastane ise muğlakta. Güney Raman Çevre Yolunda hastane için tahsis edilen 90 dönümlük arazinin fizibilite raporları ve imar çalışmaları tamamlanmış olmasına rağmen, ihalesinin ne zaman yapılacağı soru işareti. Batman’da yapılması planlanan 500 yatak kapasiteli hastanenin ihale tarihi belirlenmiş midir? Hastane projesinin hangi yıl tamamlanması planlanıyor?
Yatak sayısına göre hasta başına düşen hemşire sayısı nedir? Batman Devlet Hastanesi’ndeki sağlık personeli sayısı, Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine uygun mudur? Dört yıldır söz verilmesine rağmen, halen temeli atılmayan devlet hastanesinin yapılmamasında, ildeki özel hastanelerin etkisi veya baskısı var mıdır? Son dört yılda personel ve yatak sayısı yetersizliğinden dolayı sevk edildiği için sağlık hizmeti alamayıp hayatını kaybeden hasta sayısı kaçtır?”
dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete