GÜNDEM

VEKİLLER, BARO DÜZENLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

TBMM Adalet Komisyonunda, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

VEKİLLER, BARO DÜZENLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ
05-07-2020 18:04
Google News


MİLLETVEKİLLERİ, KANUN TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRDİ
Kanun teklifinin tümü üzerinde milletvekilleri değerlendirmelerde bulundu. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, düzenlemeyle alakalı, alakasız herkesin konuştuğunu ancak baro başkanlarının fikirlerini beyan edemediğini öne sürdü. Meclisin kapılarının baro başkanlarına kapatıldığını ileri süren Başaran, düzenlemeyle getirilecek çoklu baronun örneğinin dünyada bulunmadığını belirtti. Koronavirüs koşullarında baro başkanlarının gelemediğini ama bu koşullarda komisyonun toplandığını anlatan Başaran “Peki bu kanunun aciliyeti ne? Bu korona koşullarında bu teklifi geçirmezsek mahkemelerde kararlar çıkamayacak mı?” diye sordu. Başaran, baroların yargının sağlıklı işleyen bir ayağı olduğunu belirterek, bu teklifle avukatların zapturapt altına alınmak istendiğini öne sürdü.
HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki de bu teklifin avukatlar açısından bir ihtiyaç olmadığını, bu nedenle de baro başkanlarının dışarıda beklediğini anlattı. Tiryaki, çoklu baro ile yandaş baro ve ötekileştirmenin amaçlandığını öne sürerek, "Baroların yandaş kurumlar, organlar haline getirilmemesi lazım” dedi.

MADDELER TEK TEK GÖRÜŞÜLÜYOR
Daha sonra yapılan oylamada öneri kabul edilmedi. Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelerine geçilmesi kabul edildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete