TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Vekiller tavır koydu aday değişti

Diyarbakır'da, büyükşehir adayını temayül ve anketlerle belirleyen AK Partinin adayının, 3 Milletvekilinin tavır koyması ile son 1 haftada değiştirdiği ortaya çıktı.

Vekiller tavır koydu aday değişti
21-01-2024 10:32
21-01-2024 10:34
Google News

Diyarbakır'da, AK Partiden büşükşehir belediye başkan adaylığı için başvuran 1 kişi olmasına rağmen. partinin temayül yoklaması ve anketlerle başka bir ismi belirlediği ancak, son anda kentin 3 Milletvekilinin tavır koyması nedeniyle adayın değiştiği ortaya çıktı.

DİYARBAKIR'DA SADECE BİLDEN BAŞVURDU

Yerel seçim için aday adaylıkları başvurusu alan AK Partiden, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için sadece Diyarbakır'lı olan AFAD eski başkanı Mehmet Halis Bilden başvuru yaptı. Aday başvurusunun son gününe kadar büyükşehir için başka başvuru yapılmayınca, Bilden'in aday yapılacağına kesin gözüyle bakıldı.

4 İSİM ÜZERİNDE ANKETLER YAPILDI

Beştepe'ye çağrılan AK Parti Diyarbakır teşkilatının kimleri aday göstermek istediklerine dair temayül yoklaması yapıldı. Bu yoklamadan sonra bu kez 4 isim ile büyükşehir adayı belirlenmesi için anketler yapıldı. Mehmet Halis Bilden, eski Milletvekili Ebubekir Bal ve eski il başkanları Mehmet Şerif Aydın ile Muhammed Akar'ın isimleri üzerinde anketler yapıldı.

 ŞERİF AYDIN'IN ADAY YAPILACAĞI GÜNDEME GELDİ

Yapılan kamuoyu çalışmasının sonucu açıklanmazken, görevden el çektirilen eski il başkanı Mehmet Şerif Aydın'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılacağı konuşulmaya başlandı. Hatta bazı sosyşal medya hesaplarından Diyarbakır adayı olarak Şerif Aydın'ın ismi paylaşıldı.

MİLLETVEKİLLERİ TAVIR KOYDU, ADAY DEĞİŞTİ

CEGA Medyanın aldığı kulis bilgilre göre, yaşanan bu glişmeler üzerine AK Pati Diyarbakır Milletvekilleri devreye girdi. Milletvekilleri hem başvuran tek isim olması, hem yeni bir isim olması ve geçmişinde belediyecilik ile bürokrasi tecrübesi olması nedeniyle Mehmet Halis Bilden'in aday olmasından yana tavır aldı. Milletvekillerinin bu tavrı ile AK Parti Genel Merkezi Diyarbakır Büyükşehir adayı olarak Mehmet Halis Bilden'i açıkladı.

Kaynak: https://www.cermikgazetesi.com/diyarbakirda-vekiller-tavir-koydu-aday-d

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete