SİYASET

VEKİLLERİN KARNESİ

1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinin üzerinden tam 21 ay geçti.

VEKİLLERİN KARNESİ
31-08-2017 22:38
Google News

Gecen süre zarfında 4 Batman Milletvekilinin Meclisteki girişimleri, rakamsal olarak ortaya çıktı. Böylelikle TBMM’in 26. Dönem tutanaklarına göre, kentin sorununu en fazla meclise taşıyan, en çok soru önergesi sunan, en çok meclis araştırmasında bulunan ve en çok girişimde bulunan vekillerin karnesi şöyle:

BATMAN’I EN ÇOK GÜNDEME GETİREN VEKİL: ASLAN

Mecliste hemen hemen her iki oturumda bir söz hakkı alan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Meclis tutanaklarına göre Batman’ın sorunlarını en çok gündeme getiren Vekil oldu. Seçildiği günden beri Meclise 44 soru önergesi sunan Aslan, 10 soru önergesine red yanıtı alırken, 2 tane de kanun değişikliği teklifi teklisi sundu. Her oturumda Meclisi 5 dilde selamlayan, konuşmalarını yaşanmış hikâyelerle süsleyen, meclis kürsüsüne gaz kapsülü gibi argümanlarla çıkan, Hasankeyf’te zincirli eylem gibi çarpıcı eylemlerde bulunan Aslan, sıradışı tarz ve üslubu ile de en fazla konuşulan Vekil oldu.

EN ÇOK SORU ÖNERGESİ  HAZIRLAYAN VEKİL: ACAR BAŞARAN

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Meclis tutanaklarına göre, Batman Milletvekilleri arasında en çok soru önergesi hazırlayan Vekil oldu. Başaran, hazırladığı 51 soru önergesinden 20 tanesine red yanıtı aldı. Soru önergesinin yanı sıra 11 meclis araştırma önerisi sunan Başaran, 1 tane de kanun teklifinde bulundu. Acar Başaran, yurdun dört bir yanında yapılan eylem ve etkinliklere de en fazla katılım sağlayan vekiller arasında.

EN FAZLA GENEL KURUL  KONUŞMASI YAPAN VEKİL: BECERİKLİ

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Batman Milletvekilleri arasında, en fazla Genel Kurul konuşması yapan Vekil oldu.7 Genel Kurul konuşması, 21 soru önergesi, 3 meclis araştırma önergesi ve 1 kanun teklifi hazırlayan Becerikli, Batman’da basın açıklamaları, ziyaret ve temaslara da en fazla katılan Vekil olarak öne çıkıyor.

EN ÇOK GİRİŞİMDE BULUNAN VEKİL: HAMİDİ

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Meclis tutanaklarına göre 0 soru önergesi verdi. İmzasının bulunduğu 2 kanun tekliği, imzasının bulunduğu 1 araştırma önergesi olan Hamidi, kent sorunlarının çözümü için en fazla girişimde bulunan Vekil olarak öne çıktı. Hamidi, Batman’da uçak seferlerini arttırılması konusunda verdiği çaba ile de adından söz ettirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete