GÜNDEM

VELİLERDEN KÂĞIT MENDİL VE SABUN İSTENİYOR

Batman’da bu yıl eğitim kurumlarında velilerden 12’li kâğıt mendil, 12’li ıslak mendil ve sıvı sabun gibi malzemelerin istenmesi, velileri kara kara düşündürüyor.

VELİLERDEN KÂĞIT MENDİL VE SABUN İSTENİYOR
11-10-2017 20:02
Google News

Çocuğunu 1. sınıfa kayıt ettirmek isteyen veliler, okul yönetimleri tarafından kendilerinden istenen malzemeler karşısında şaşkınlığa düştü. Kızını Batman Merkezdeki bir okula kayıt ettirmek isteyen öğrenci velisi, kendilerinden 12’li ıslak mendil, 12’li kâğıt mendil ve 2 adet sıvı sabun ile okul kayıt işleminde bir defaya mahsus 100 TL ödeme de istendiğini ileri sürerek, durumu gazetemizin basın servisine bildirdi.

BAKANLIK, BU TÜR İHTİYAÇLARI KARŞILAMIYOR MU?

Hijyen malzemelerinin ve kayıt parasının zorunlu olup olmadığına dair tereddüt içerisinde kaldıklarını belirten öğrenci velisi L.İ. “Kızımı okula kayıt ettirdim. İstenen hijyen malzemelerinin tamamı 12’li paketlerdi. Şimdi okul kayıt parası da isteniyor. O parayı ödemediğim takdirde kızımın kaydı silinecek mi, şüphe içindeyim. Bundan önceki yıllarda bu tür şeylerle karşılaşmadık. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların bu tür ihtiyaçlarını karşılamakla mükellef değil mi? Okulların bir hademesi dahi yok” açıklamasını yaptı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?