GÜNDEM

VERGİ DAİRESİNE 10 BİN BAŞVURU

Vergi Dairesi Müdürü Harun Kara, yoğun başvurular nedeniyle 25 Kasım’a kadar uzatılan 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’a ilişkin önemli bilgiler verdi.

VERGİ DAİRESİNE 10 BİN BAŞVURU
29-10-2016 16:22
Google News

SÜRE 31 EKİM’DEN 25 KASIM’A UZATILDI

19 Ağustos’ta yürürlüğe giren Yapılandırma Kanunu ile vatandaşların borç yükünün azalacağını belirten Kara “Borçlar taksitler halinde ödenebilecek. Vergi ihtilafları sonlandırılacak. Devam eden verdi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilecek. Geçmiş yıl beyanları arttırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak. Daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilecek. İşletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilecek. Yurtiçi ve yurtdışındaki bazı varlıklar milli ekonomiye kazandırılacak” dedi. Kara, Yapılandırma Kanununa yapılan yoğun başvurular nedeniyle başvuruların 25 Kasım’a kadar uzatıldığı bilgisini de verdi.

BORÇLARINIZI TAKSİTLENDİREREK ÖDEYEBİLİRSİNİZ

Yapılandırma Kanunu’nun, kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini belirten Kara “Tüm vergiler, gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV öğrenim-katkı payı borcu, askerlik para cezaları, trafik, nüfus, seçim, karayollarından usulsüz geçişlerden doğan borçlar, yapılandırılarak, taksitlendiriliyor, faizi düşürülerek ödenebiliyor. Yapılandırma Kanunu için müracaatlar 31 Ekim’de sona erecekti. Kanun kapsamında bugüne kadar Batman’da 10 bin başvuru alındı. Ama sevindirici bir gelişmeyle, başvurular 25 Kasım’a kadar uzatıldı. Kanundan faydalanmak isteyenler Kurumumuza gelmelidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete