GÜNDEM

VERGİDE REKOR KIRDILAR

Batman Defterdarlık Müdürlüğü, gerçek usul gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gayrimenkul sermaye iradı vergisi olmak üzere 3 ayrı dalda vergi rekortmenlerini açıkladı.

VERGİDE REKOR KIRDILAR
27-09-2017 19:34
Google News

BAZI İSİMLER GİZLİ KALDI

Vergi rekortmenleri listesinin birer nüshası, Defterdar Ali Osman Bilgili tarafından basın mensuplarına dağıtıldı. Özel istek üzerine bazı vergi rekortmenlerinin isimleri, listede “kapalı” olarak yer aldı.

FERNAS 1. SIRADA

Listeye göre Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Listesinde 1. sırayı FERNAS, 2. sırayı, Eze İnşaat ve 3. sırayı MET-GÜN İnşaat aldı.

ATAULLAH HAMİDİ, 2. SIRADA

Gayri Menkul Sermaye İradı Rekortmenleri Listesinde 1. sırayı Metin Savaş, 2. sırayı AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, 3. sırayı ise Abdullah Savaş yer aldı.

1. VE 2. SIRADAKİLERİN İSMİ, AÇIKLANMADI

Gerçek Usul Gelir Vergi Rekortmenleri Listesinde 1. sıra isimsiz, 2. sıra Enis Bağçıvan, 3. sıra da isimsiz olarak açıklandı.

TAHSİS EDİLEN MİKTAR; 1 MİLYAR 250 MİLYON

Defterdar Bilgili “Rekortmenlerin vergi sıralaması bir yıllık sürede, kişilerin faaliyet gösterdikleri yerlerdeki ticari kârların üzerinden beyan edildi. Ayrıca bazı kesim hem yanlarında insanları istihdam ediyor hem de vergilerini ödüyor. Topluma ve devlete katkı sunuyorlar. Önümüzdeki yılın ilk vergi haftasında ödül töreni düzenlenecek. Yüzde 65 oranında bir tahsilâtımız var. Bunun da rakamsal yansıması, 1 Milyar 250 Milyon civarındadır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete