GÜNDEM

VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK...

VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK...

VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK...
08-07-2014 21:12
Google News

Maliye Bakanlığı, uzun süredir üzerinde yoğunlaştığı çalışmayı tamamladı. Vergisini düzgün

ve zamanında ödeyen mükellefler ödüllendirilecek, uyumsuz

mükelleflere ise yeni yaptırımlar gelecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, giderek artan, “vergisini düzgün ödeyen mükellefler ödüllendirilmeli” taleplerini dikkate alarak, Gelir İdaresi Başkanlığını (GİB) harekete geçirdi. Bu kapsamda “Vergisel Uyum Analiz Modeli ve Mükellef Değerlendirme Sistemi”ni hazırlandı.

DÜZENLİ ÖDEYENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Proje ile uyumlu ve uyumsuz mükelleflerin ayrıştırılması ve uyumlu mükelleflerin vergi dairesi uygulamaları çerçevesinde teşvik edilmesi amaçlanıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Bakan Şimşek, vergisini düzgün ve zamanında ödeyen, bu anlamda 77 milyonun hakkını kayba uğratmayan mükellefleri ödüllendireceklerini bildirdi.

Şimşek konuşmasında “Yeni sisteme göre uyumlu mükelleflerin vergi iade talepleri duruma göre, teminatsız, incelemesiz ve/veya yeminli mali müşavir raporu aranmaksızın hızlı bir şekilde yerine getirilecek. Belirli bir düzeyin üstünde uyumlu olan mükellefler ise ihbarların değerlendirilmesi hariç olmak üzere GİB tarafından yapılacak yoklama, denetim ve bazı inceleme faaliyetleri kapsamı dışında bırakılacak. Uyumlu mükelleflerin özelge talepleri öncelikli ve belirli sürelerde yerine getirilecek” dedi.

VERGİSİNİ ÖDEMEYENE SIKI TAKİP

Uyumsuz mükelleflerin daha sık bilgilendirileceğini, daha sıkı takip edileceğini ve sadece Maliye Bakanlığı değil, ilgili tüm kamu kuruluşlarınca incelenmesinin sağlanacağını anlatan Şimşek “Uyumsuz mükellefler periyodik olarak ziyaret edilerek uyumsuzluk gösterdikleri konular ve daha uyumlu olabilmeleri için izleyecekleri yollar hakkında bilgilendirme yapılacak. Özellikle e-yoklama sistemi tam anlamıyla uygulamaya geçtikten sonra mükellef bilgilendirme görevi ekiplere iletilerek bu mükelleflerin ziyaret edilmesi sağlanacak” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete