GÜNDEM

WASHİNGTON’DAN BATMAN ÜSSÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

“IŞİD’e karşı saldırıları, birçok bölgeden koordine edeceğiz”

WASHİNGTON’DAN BATMAN ÜSSÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
29-07-2015 20:59
Google News

Washington Yönetimi, IŞİD’e karşı saldırılarda kullanılacağı ileri sürülen Batman, Malatya, Diyarbakır ve İncirlik üslerine ilişkin açıklama yaptı.  

Washıngton Yönetimi, Amerikan basınında çıkan, IŞİD’e karşı savaşta Türkiye ile varılan İncirlik mutabakatı sonrası Kuzey Suriye’deki Azez-Cerablus arasında bir tür güvenli bölge oluşturulacağı haberlerinin doğru olmadığını açıklarken, Türkiye ile müzakerelerin devam ettiğini, eğer İncirlik kullanılacaksa bunun günler değil haftalar içinde olacağını açıkladı. Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, güvenli bölge tartışmalarıyla ilgili “IŞİD’den arındırılmış bölgeden bahsederken, biz tüm dünyanın IŞİD’den arındırılmasını istiyoruz. Uçuşa yasak bölge uygulanmasına dair haberler dolaştığını biliyoruz. Böyle planlarımız yok” dedi.

SPESİFİK BİR BÖLGE YOK

Üslerin kullanımına ilişkin bilgi veren kaynaklar, Türkiye’nin belirlediği şartlar uyarınca ABD uçaklarının IŞİD’e yönelik saldırılarını İncirlik ve Diyarbakır üslerinden organize edeceğini, Batman ve Malatya üslerinin ise acil durumlar için kullanılacağını belirtirken, Davis, saldırıların yerde hangi gruplarla koordine edileceği sorusuna ise “IŞİD’e karşı savaşan birçok oluşumla koordine edeceğiz” diye cevap verdi. (Şahin Adsız)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?