GÜNDEM

YAKILDIĞI İDDİA EDİLEN ASKERLERİ BAŞBAKANA SORDU

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle Meclise sor önergesi verdi.

YAKILDIĞI İDDİA EDİLEN ASKERLERİ BAŞBAKANA SORDU
26-12-2016 22:49
Google News

IŞİD tarafından yakıldığı iddia edilen 2 Türk askerin durumuna ilişkin önerge hazırlayan Milletvekili Becerikli “2 Türk askerinin IŞİD tarafından yakılma videosu ve fotoğrafları sosyal medyaya servis edilmiştir.

Videoda askerlerden biri, kendini Sefer Taş, diğeri ise Fethi Şahin olarak tanıtmıştır.

Bu askerlerin Sefer Taş ve Fethi Şahin olduğu bilgisi doğru mudur? Askerler, hangi tarihten beri kaçırılmışlardır? Kaçırıldıktan sonra IŞİD ile konuya dair bir temas kurulmuş mudur? TSK’ ya mensup askerler kaçırıldıktan sonra ailelerine bilgi verilmiş midir? Bu askerler kaçırıldıktan sonra kendileri ile ilgili bilgi aldınız mı? Aldıysanız aileleri neden bilgilendirmediniz? Videonun sosyal medyaya düşmesinden sonra internette ve sosyal medya ağlarında yavaşlama olmuştur.

İnternetteki yavaşlama, konunun kamuoyundan saklanma çabası mıdır? Fırat Kalkanı Operasyonunda kaç asker yaralanmış, kaç asker esir alınmış, kaç asker hayatını kaybetmiştir?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete